Mangohout is een populaire woontrend, maar niet eentje die snel uit de mode zal gaan. Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen in een woonmagazine of een showroom. De houtsoort is in steeds meer huiskamers te vinden. Maar wat maakt mangohout zo bijzonder, en welke eigenschappen heeft de houtsoort? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over mangohout.

Duurzaam hout

Mangohout is helemaal van deze tijd, maar hoe komt dat? In de eerste plaats is mangohout duurzaam. Dat komt omdat het in feite een restproduct is van de mangoteelt. De bomen groeien in warme delen van de wereld, zoals India. Daar kunnen ze tot wel veertig meter hoog worden. Naarmate de boom ouder wordt, produceert hij steeds minder mango’s. Dat is niet fijn voor de boer, die de oude boom laat kappen om ruimte te maken voor een jonger exemplaar. Het hout van de oude boom gaat vervolgens naar een fabriek waar er meubels van gemaakt worden. Zo krijgt de mangoboom in jouw interieur een tweede leven.

Mooi in elk interieur

Mangohout is een echt natuurproduct. Dat betekent dat het een neutrale, warme uitstraling heeft. Het past van zichzelf eigenlijk in elke interieurstijl. De houtsoort is echt tijdloos te noemen. Vaak wordt mangohout gecombineerd met robuuste elementen zoals zwart staal. Dat zorgt voor een sprekend contrast, en geeft dit soort meubelen een industrieel karakter.

Zwart mangohout?

Wil je gaan voor iets wat echt opvalt? Dan is zwart mangohout iets voor jou. Dit mangohout is nabehandeld met een zwarte lak, waardoor het een echt statement maakt in je woonkamer. Denk aan een zwarte ovale eettafel van mangohout. Daaraan dineer je extra stijlvol. Zwart is opvallend, maar is tegelijkertijd ook een neutrale kleur. Dat betekent dat je je tafel met accessoires gemakkelijk een nieuwe look kunt geven wanneer een bepaalde kleur in of juist uit de mode raakt.

Van tafels tot kasten

Het mooie van mangohout is dat je er van alles van kunt maken, maar dat geen meubel ooit hetzelfde zal zijn. Dat komt door het unieke uiterlijk van het hout. Het heeft een duidelijke nerf, waardoor het een bijna vlammende tekening krijgt. In elke plank zie je veel kleurverloop. Dat zorgt er bij elkaar voor dat elk meubel een unieke tekening en uitstraling heeft. Wat je er ook van maakt, mangohout zal altijd de blikvanger van de kamer zijn. Of je nu een mangohouten eettafel in huis haalt of van mangohout een TV-meubel maakt: je nieuwe meubel zal zeker opvallen.