Staat er ergens in Nederland een huis te koop tot 50000 euro? Als we deze vraag stellen, zullen de meeste mensen denken dat dit niet mogelijk is. € 50.000? Daar koop je tegenwoordig nog niet eens een garage voor. Zelfs een dakopbouw is vaak al duurder, laat staan dat je een gehele woning voor dit geld kunt kopen.

De jongste generatie kan het zich misschien niet voorstellen, maar kon je voor € 50.000 een prima eengezinswoning kopen. Inmiddels wordt alles duurder en verdienen we ook meer, waardoor de prijzen blijven stijgen. Voor starters is dit echter geen fijn idee, want zij kunnen al met moeite een hypotheek bemachtigen. Laat staan dat ze een woning voor 2 ton kunnen kopen. Betekent dit dat je nooit het huis kunt verlaten? Welnee! Want er zijn wel degelijk mogelijkheden, zelfs als je een huis te koop tot 50000 zoekt! 

Let op de locatie van het huis

Als je graag een huis onder de € 50.000 wilt vinden, zal je creatief moeten zijn. Bovendien is het belangrijk om een aantal van je idealen los te laten. Wellicht vind je het bijvoorbeeld prettig om in de buurt van je familie te blijven wonen of dicht bij je werk te blijven, maar betekent dit wel dat je een in het midden van het centrum moet kopen. Als dit het geval is, kan je er vanuit gaan dat jouw zoektocht een ware flop zal worden.

Blijf daarom realistisch en laat enkele idealen los. Ga er vanuit dat je in de centrum geen huis te koop tot 50000 zal vinden. Zoek daarom buiten het centrum en eventueel in provincies die minder druk bevolkt zijn. Dan is de kans op het succes het grootst.

Schakel een aankoopmakelaar in

Als leek weet je nooit goed of er überhaupt een huis te koop tot 50000 euro te vinden zal zijn. Schakel daarom een specialist in om jou bij jouw zoektocht te helpen. Een aankoopmakelaar weet niet alleen precies wat het aanbod is in de omgeving, maar kan jou ook vertellen of jouw zoekopdracht haalbaar is. Is het mogelijk om voor die prijs in de door jou gekozen omgeving te wonen? Soms duurt het wat langer voor de juiste woning gevonden is, maar daar is de prijs dan ook naar. Wanneer je over voldoende geduld beschikt en in de juiste omgeving zoekt, is de kans op succes heel groot!

Huis te koop tot 50000: wees niet bang om te klussen!

Zoek je een huis te koop tot 50000? Dan moet je zeker niet bang zijn om te klussen. Vaak kan je voor deze prijs wel degelijk een woning kopen, maar is dit er ook eentje die goed opgeknapt moet worden. Dat is misschien niet zo erg als je zelf ontzettend handig bent, maar met twee linkerhanden kan dit best wel lastig worden. Bedenk daarom ook goed wat je kwijt gaat zijn om het huis bewoonbaar te maken. Alhoewel kleinschalig wonen geen probleem is, moet het natuurlijk wel te bewonen zijn. Schakel eventueel een aannemer in om samen met jou het huis te bekijken. Zo weet je precies wat er gedaan moet worden en hoeveel dit ongeveer gaat kosten.