Kunststof staven zijn beschikbaar in veel verschillende kunststof soorten en worden toegepast in  verschillende marktsegmenten. Zo zijn PVC, PE, HMPE en PEEK kunststoffen die in stafvorm veel gebruikt worden voor technische toepassingen. Acrylaat staf is een uitvoering die naast de technische toepassingen ook veel wordt ingezet in het reclame- en interieursegment. De  eigenschappen van deze unieke kunststof staf zorgen ervoor dat deze breed wordt toegepast en vooral in het interieursegment zijn weg vindt. Acrylaat staven zijn namelijk transparant en hebben daardoor een bijzondere uitstraling. De transparantie en lichtdoorlaat is extreem hoog en ligt rond de 92%. Hiermee is de lichtdoorlaat van Acrylaat zelfs hoger dan die van glas. Daarnaast kunnen de staven eenvoudig bewerkt worden en door middel van warmte in vorm worden aangepast. Hierdoor heeft een ontwerper grote vrijheden om creatieve en exclusieve interieurobjecten te bedenken.

Acrylaat staven zijn eenvoudig te bewerken

De kunststof Acrylaat en daarmee ook Acrylaat staf laat zich goed bewerken. Zo zijn de traditionele bewerkingen zoals zagen, frezen en boren geen probleem. Bij het mechanisch bewerken dient er wel rekening te worden gehouden met de bewerkingssnelheid. Hierbij mag niet teveel warmte ontstaan omdat anders het Acrylaat gaat samensmelten. Een belangrijk bewerkingsvoordeel ten opzichte van glas is dat Acrylaat warm te vervormen is. Door de Acrylaat staf eerst in een oven te verwarmen,  wordt deze soepel. Daarna kan de staf in een vooraf bedachte vorm gebracht worden. Na afkoeling heeft het gevormde object weer dezelfde stijfheid als de orginele staf. Door deze bewerkingsmethode kunnen er onderscheidende en exclusieve interieurobjecten geproduceerd worden. De kunststof Acrylaat laat zich ook prima verlijmen met oplosmiddelen en diverse componenten lijmen.

Vele keuzemogelijkheden behoren tot de mogelijkheden

Acrylaat staven zijn te verkrijgen in een groot aantal uitvoeringen. Allereerst is er een onderscheid tussen ronde volstaf en vierkantstaf. Het assortiment transparante Acrylaat ronde volstaf bestaat uit meer dan 25 verschillende diameters, variërend van 3 tot en met 200 mm. Transparante Acrylaat vierkantstaf is te verkrijgen in de maatvoeringen van 5×5 tot en met 80×80 mm. Afhankelijk van de uitvoering bedraagt de lengte van de staf 1000 of 2000 mm. Meer informatie over Acrylaat staven is te verkrijgen op de website www.vinkkunststoffen.nl.