Alle ramen in het huis zijn natuurlijk voorzien van raambekleding, maar dat betekend natuurlijk niet dat alle ramen dezelfde soort raambekleding hoeven te hebben. Wat je in de woonkamer plaatst hoeft niet hetzelfde te zijn als in de slaapkamer, maar ook niet hetzelfde als in de keuken. Een verschillende omgeving vraagt ook om verschillende soorten materiaal, en ook kan je kiezen voor andere soort opties. De keuken en de badkamer zijn beide ruimtes waar je rekening moet houden met het materiaal van de raambekleding, hieronder lees je waarom.

De keuken

In de keuken wordt natuurlijk gekookt. Ondanks dat er een afzuigkap is in de keuken en dat deze natuurlijk regelmatig wordt schoongemaakt, komen er veel stoffen en geuren vrij bij het koken. Voor de bekleding van het raam is het dan ook belangrijk om hiermee rekening te houden. Als je kiest voor een gordijn in de keuken is de kans namelijk erg groot dat deze snel vies wordt door het vet wat de lucht in gaat tijdens het koken, ook kan dit zorgen voor verkleuring van de stoffen gordijnen. Daarnaast nemen stoffen gordijnen natuurlijk erg goed de geur van eten op, dit zorgt ervoor dat deze geur dan in je huis blijft hangen en dat is niet heel fijn. Een goed idee voor als raambekleding in de keuken zijn jaloezieën. Deze zijn vaak van aluminium of hout, hierdoor kan je deze goed schoonmaken en worden ze niet aangetast door de stoffen en geuren uit de keuken.

De badkamer

In de badkamer komt erg veel vocht. Door het douchen en het gebruiken van een bad bevind zich veel vocht in een badkamer. De meeste badkamers beschikken over een soort afzuiginstallatie om zo schimmels te voorkomen. Ook de raambekleding van de badkamer moet daarom goed uitgekozen worden. Gordijnen en houten raambekleding is geen goed idee voor een badkamer, dit komt zoals al eerder genoemd omdat er erg veel vocht is in een badkamer. Om deze reden kunnen gordijnen lang vochtig blijven, dit kan dan gaan schimmelen. Echt houten raambekleding kan krom gaan trekken door teveel vocht. Een goede optie voor in de badkamer kan zijn aluminium jaloezieën, kijk hiervoor eens op www.123jaloezie.nl/aluminium-jaloezieen.html. Ook kan je kiezen voor bijvoorbeeld een shutters of een rolgordijn maar zorg bij wat je ook kiest, dat je wel dat je voor een kunststof materiaal kiest. Zo weet je zeker dat de raambekleding lang mee zal gaan.