Voor verschillende doeleinden zijn pallets een goede keuze. Denk daarbij aan het plaatsen van producten in magazijnen, het vervoeren van grotere producten en het uitstallen van spullen voor de verkoop. Op iedere plek kun je de pallets tegenkomen en ga je zien dat er ook veel verschillende varianten zijn. De meest voorkomende varianten zijn van hout of kunststof. Alleen kun je je dan afvragen wanneer je voor een bepaalde variant moet kiezen. Bij Palletcentrale.nl vind je beide varianten in het assortiment en kun je bekijken welke het beste bij jouw situatie past. Onderstaande informatie helpt hierbij.

Kunststof pallets voor de voedingsindustrie

Bij Palletcentrale.nl kun je altijd pallets vinden die aan de eisen voor de logistiek voldoen. Er geldt bijvoorbeeld een HACCP standaard voor de voedingsindustrie. Daarom moeten de pallets altijd zeer hygiënisch in gebruik zijn. Hiervoor kunnen het beste kunststof pallets aangeschaft worden. Deze zijn gemaakt van hogedichtheidpolyetheen. Deze kunststof pallets kunnen ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld vleesproducten. De pallets kunnen geen vocht absorberen en zijn daardoor gemakkelijker schoon te maken. Dit komt de hygiëne ten goede en zorgt dat de producten stevig verpakt zitten. Tijdens het transport zal alles op zijn plek blijven.

Een betere oplossing voor het milieu

Er zijn ook houten pallets bij Palletcentrale.nl beschikbaar. Deze pallets zijn herbruikbaar, wat het milieu ten goede komt. Deze pallets zijn daarom constant beschikbaar, waardoor je altijd een oplossing hebt voor het vervoeren van jouw producten. Het materiaal, de productiemethode en het productievolume zorgen ervoor dat de kosten voor de aanschaf lager zijn. Je kunt bij deze pallets ook extra palletranden aanschaffen, zodat de producten goed vastzitten en je de levensduur van de pallets verlengt. Deze milieuvriendelijke oplossing kun je daarom voor langere tijd gebruiken en je draagt zo jouw steentje bij aan het milieu.

Verschillen op een rij

Er zijn enkele verschillen te vinden tussen beide pallets. De kunststof pallets zijn uit een stuk gemaakt, terwijl de houten pallets juist uit verschillende planken bestaan. Dit zorgt voor een hoog draagvermogen en meer stevigheid bij kunststof. De kunststof pallets zijn volledig recyclebaar, terwijl die van hout nagels en splinters achter kunnen laten tijdens het hergebruik of het recyclen. Je kunt hierdoor stellen dat de kunststof pallets tevens veiliger in gebruik zijn. Echter kun je met hout altijd naar een nieuwe oplossing kijken doordat ze constant hersteld worden in plaats van een volledige recyclecyclus door moeten.

De belasting van het milieu meenemen

Als je de kunststof en houten pallets met elkaar vergelijkt, kun je gemakkelijk de juiste oplossing vinden voor jouw bedrijf. Daarbij kun je de impact op het milieu ook meenemen. De kunststof pallets zullen vaker het recycleproces doormaken, waardoor er bepaalde gassen in de lucht komen. De varianten van hout worden daarentegen vaak opgeknapt, waardoor de belasting aanzienlijk minder is. Alleen het lagere draagvermogen moet dan in het achterhoofd gehouden worden om ervoor te zorgen dat jij de producten veilig kunt vervoeren en op kunt stapelen. Welke pallet heeft uiteindelijk jouw voorkeur, de houten of kunststof variant?