Het klimaat verandert, dat staat vast. Je hebt ongetwijfeld gemerkt dat de afgelopen zomers heter waren dan we gewend zijn, en ook de winter verraste ons dit jaar met vrieskou en sneeuw. Dit heeft impact op onze gezondheid en onze productiviteit op het werk. Het is nu belangrijker dan ooit om je kantoor klimaat-proof te maken. De zomer is in aantocht, en het ziet ernaar uit dat we binnenkort weer vaker naar kantoor mogen. De juiste koeltechniek zorgt voor een prettig klimaat voor de werknemers en bezoekers. Zo kan er ook op de hete zomerdagen prettig en hard gewerkt kan worden.

Een aangenaam klimaat

Met een goede klimaatbeheersing in het gebouw gaat de leef- en werkkwaliteit omhoog. Een op maat gemaakt systeem regelt niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtkwaliteit en luchtvochtigheid. Ook isolatie en ventilatie spelen een grote rol in het beheersen van het binnenklimaat in gebouwen. Met het wisselende Nederlandse weer is het belangrijk dat de techniek flexibel is en met de seizoenen mee kan bewegen. Op die manier genieten werknemers en bezoekers het hele jaar door van een goed binnenklimaat en een gezonde luchtkwaliteit.

Meer dan alleen airconditioning

Misschien denk je bij klimaattechniek alleen aan airconditioning, maar het omvat ook ventilatiesystemen en warmtepompen. Het samenspel tussen deze verschillende onderdelen maakt een systeem effectief. Een warmtepompsysteem kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de klimaatbeheersing in een gebouw milieuvriendelijker wordt. Zo’n warmtepomp haalt warmte uit de lucht, water of aarde. Het systeem kan daarnaast ook koelen. In veel gevallen is het mogelijk subsidie te krijgen voor de installatie van een koelsysteem met warmtepomp. Dit maakt zo’n systeem niet alleen milieuvriendelijk, maar ook betaalbaar.

Onderhoud je klimaattechniek

Heb je eenmaal een goed klimaatsysteem in huis, dan is het belangrijk dat te onderhouden. Denk aan preventief onderhoud, waarbij gespecialiseerde monteurs ervoor zorgen dat het systeem optimaal blijft functioneren. Neem bij het installeren van klimaattechniek dan ook altijd een specialist in de arm. Zij regelen niet alleen de installatie, maar kunnen het systeem ook van onderhoud voorzien. Vaak is het mogelijk bij de installatie ook een onderhoudscontract af te sluiten, waardoor je er zeker van bent dat de geïnstalleerde koeltechniek optimaal blijft presteren. Dit verlengt de levensduur van de apparatuur en garandeert dat het systeem energiezuinig blijft. Ook bij storingen staat de specialist voor je klaar. Zo ben je er zeker van dat het binnenklimaat op kantoor altijd van topkwaliteit is.