Een belangrijk onderdeel bij de bouw van een nieuw huis of ander gebouw is de vloer. In de meeste gevallen prefereert men een betonnen vloer, vanwege de vele voordelen zoals de stevigheid, duurzaamheid, de gladheid, maar ook vanwege prijsvoordelen. Het is daarom ook uitermate belangrijk om heel zorgvuldig te werk te gaan bij het aanleggen van deze vloeren.

Tegenwoordig worden er ook online diensten aangeboden voor het storten van jouw betonnen vloer. Je hoeft niet meer fysiek naar een bouwbedrijf, maar kan jouw afspraken snel en gemakkelijk via het internet maken met een bedrijf zoals SierbetonOnline. Ga, voordat je een afspraak maakt, eerst na wat de beoordeling van andere klanten is omtrent de kwaliteit van hun betonnen vloer. Ook kunnen hun meningen een beeld geven van hoe betrouwbaar zo een online bedrijf is.

Polijsten van jouw betonnen vloer

Het polijsten van betonnen vloeren kent zijn afkomst uit begin jaren 90, waarbij de vloer van een paleis in Tunesië gepolijst moest worden. Zo een betonnen vloer wordt met speciale machines bewerkt, totdat alle naden dicht geseald zijn. Tegenwoordig is het polijsten van betonnen vloeren een trend geworden, vanwege de gladheid, welke als prettig ervaren wordt, maar ook vanwege de trends binnen het ontwerpen van interieurs.

Waarom kiezen voor een gepolijste betonnen vloer

Het hebben van een gepolijste betonnen vloer in huis kent zowel voor- als nadelen. Het is dus belangrijk om deze punten in acht te nemen, alvorens over te gaan tot het polijsten van een betonnen vloer. Uit ervaringen van mensen met een gepolijste betonnen vloer blijkt dat er rekening gehouden moet worden met verschillende factoren zoals de temperatuur van het huis, het wel of niet aanwezig zijn van kinderen en de hardheid van de vloer.

Als voordelen kunnen genoemd worden:

1.      Het materiaal is vergeleken met andere type vloeren zoals houten vloeren van duurzame aard, mede vanwege de hardheid. Hierdoor draagt het ook bij aan energiebesparing.

Gepolijste betonnen vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden, aangezien er geen naden zijn waar vuil tussen kan gaan zitten. Ook zijn ze glad, dus je kan ze gemakkelijk schoonmaken met een bezem of natte doek of dweil. Bij het hebben van huisdieren is een gepolijste betonnen vloer ook voordelig vanwege het gemak bij het schoonmaken.

2.      Er is een kleinere kans op slipgevaar. Dit is vooral belangrijk wanneer er kinderen of juist ouderen zijn in huis die gemakkelijk kunnen uitglijden.

3.      Het heeft een indirect effect op de luchtkwaliteit, aangezien er geen stof kan gaan zitten tussen de naden. Het zorgt dus voor schonere lucht en minder allergieën.

4.      Het reflecteert gemakkelijk licht, waardoor er niet veel verlichting nodig is. Dit werkt ook energiebesparende. Je hoeft dus niet te gaan investeren in extra verlichting.

5.      Er zijn genoeg variaties aan het ontwerp te geven. Je kan verschillende kleuren en patronen gebruiken, waardoor de ruimte ook een leukere uitstraling krijgt.6.      Gepolijste betonnen vloeren werken hitte absorberend, waardoor zij koud blijven. Dit is zeker voordelig in de zomer of op warme dagen.