Nog voor we dieper op de gietvloer betonlook ingaan kunnen we alvast vaststellen dat het hier om een zeer populaire vloer gaat. Sterker nog, die populariteit lijkt alleen maar toe te nemen. Het is met name de industriële uitstraling van de gietvloer die zoveel mensen aanspreekt. Daarbij heeft het gebruik van de gietvloer betonlook de nodige voordelen.

Vaak doelen we op een vloer die gemaakt is van polyurethaan

Als we spreken van een gietvloer betonlook, dan doelen we doorgaans op een vloer van polyurethaan of van epoxyhars. In de moderne woningen zie je met name die vloeren die gemaakt zijn van polyurethaan. De typische gietvloer is in de kleur wit of grijs. Als de vloer uitgevlakt wordt, worden vaak nog wat accenten aangebracht en wordt de typische betonlook gerealiseerd. De kunststof gietvloer betonlook wordt beschouwd als de standaard gietvloer met verschillende kleuren erin verwerkt.

Vloeistofdichte vloer die gemakkelijk schoon te houden is

De voordelen van de gietvloer betonlook? Je hebt te maken met een vloeistofdichte vloer die bovendien relatief gemakkelijk schoon te maken is. Het is een naadloze vloer met een scheur overbruggende werking. De vloer is hard en geluiddempend en toch ook enigszins elastisch. De vloer is bovendien niet koud aan de voeten.

Beton cire dient met de hand uitgevlakt te worden

Kijken we naar een vloer van beton cire, dan hebben we het in feite niet over een gietvloer. Beton cire, ook wel betonstuk genoemd, is een mortel die bestaat uit een combinatie van cement, hars, kleurstoffen en andere toeslagstoffen. Beton cire is erg dun en om de vloer waterdicht te maken wordt het geïmpregneerd en gecoat. In tegenstelling tot een gietvloer dient een beton cire vloer met de hand uitgevlakt te worden. Dat is dus bij de gietvloer niet aan de orde. Daarmee is toch wel een groot verschil tussen beide vloeren benoemd. 

De voordelen van een beton cire vloer

Ook beton cire heeft ook een aantal duidelijke voordelen. Zo is de gelijkenis met beton zeer groot, is sprake van een krasbestendige vloer en kun je beton cire zeker ook gebruiken in vochtige ruimtes. De vloer is bovendien slijtvast en naadloos. Met een beton cire koop je een unieke vloer. Dit wordt veroorzaakt door de vegende bewegingen waarmee de vloer aangebracht wordt. Op die manier is geen vloer van beton cire gelijk. Overigens wordt beton cire ook wel op wanden toegepast. Het zegt veel over de brede toepassingsmogelijkheden van beton cire.

Zeer veelzijdige vloer

Terug naar de gietvloer betonlook, een vloer die overigens prima te combineren is met vloerverwarming en een vloer die op verschillende manieren afgewerkt kan worden. De vloer is ondertussen ook door het bedrijfsleven ontdekt en heeft zowel een industriële, stoere en zeer robuuste uitstraling. Bovendien is de vloer comfortabel en gebruiksvriendelijk. Die gebruiksvriendelijkheid vertaalt zich naar een zeer onderhoudsvriendelijke vloer. Vanwege het ontbreken van naden en voegen is de vloer steeds gemakkelijk schoon te maken. Aan een dweil en een stofzuiger heb je meer dan genoeg. Over veelzijdig gesproken.