(ook als u voldoende ruimte hebt)

Er is veel keuze in bedrijfsdeuren. Diverse fabrikanten, van multinationals tot Nederlandse spelers bieden een breed scala aan rol-, schuif- en vouwdeuren. U bent misschien geneigd om te kijken naar oplossingen die u al kent, bijvoorbeeld een nieuwere versie van uw oude deur. Maar er zijn veel goede alternatieven op de markt die het overwegen waard zijn. Eén daarvan is de ruimtebesparende deur.

Wat is een ruimtebesparende deur?

Een ruimtebesparende deur is een deur waarbij de deur, of deze nu geopend is of gesloten, niet veel ruimte inneemt. Meestal worden hier deuren zonder plafondrails bedoeld, omdat plafondrails waardevolle ruimte achter de deur in beslag nemen en /of erg storend kunnen zijn. De meest bekende ruimtebesparende deuren zijn de traditionele (stalen) rolhekken/deuren. Helaas zijn deze deuren niet geïsoleerd, waardoor ze niet voor iedere situatie geschikt zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook goed geïsoleerde ruimtebesparende bedrijfsdeuren, zoals de Compact vouwdeur. Bij deze deur worden de geïsoleerde panelen opgevouwen boven de deuropening, in plaats van dat de deur als geheel over rails weg wordt gerold.

Waarom zou u kiezen voor een dergelijke deur:

  1. Meer ruimte voor uw bedrijf

Zoals u al kon lezen nemen traditionele bedrijfsdeuren veel plek in omdat zij meestal gebruik maken van plafondrails. Hiervoor moet zelfs in sommige gevallen de constructie van uw gebouw worden aangepast. U verliest hierdoor niet alleen nuttige bovenruimte, de geopende deur kan soms ook de verlichting blokkeren. Daarbij steken de  plafondrails vaak uit, waardoor er meer risico is op schade wanneer u bijvoorbeeld met een heftruck met hoge lading tegen de rails stoot.

In situaties waar u installaties aan het plafond achter de deur heeft, is het gebruik van een ruimtebesparende deur vaak de enige optie. Denk bijvoorbeeld aan een kraanbaan, spuitcabine of autowasinstallatie. De Compact vouwdeur kan in dergelijke situaties zelfs geheel buiten de ruimte worden geplaatst.

  1. Een mooier beeld

Als u een bedrijfsdeur zoekt voor een commerciële of publieke ruimte, is het ook belangrijk dat de deur qua uiterlijk aansluit bij de rest van het ontwerp van het gebouw. U kunt dit doen door voor de deur kleuren en materialen te kiezen die gelijk zijn aan bijvoorbeeld de wanden van uw pand. Maar het allergrootste voordeel van een ruimtebesparende Compact vouwdeur is dat u deze onzichtbaar kunt wegwerken in bijvoorbeeld het plafond. Gesloten of geopend, de deur gaat naadloos op in de omgeving. Om die reden kiezen bijvoorbeeld vele automerken over de hele wereld deze deuren voor hun autoshowrooms.

  1. Onderhoudsarm

Bijkomend voordeel van een ruimtebesparende deur zoals de Compact vouwdeur is dat de deur

onderhoudsarm is. Traditionele overheaddeuren maken gebruik van balansveren om de deur soepel omhoog en omlaag over de rails te laten lopen.  Balansveren zijn berucht onder deureigenaren en onderhoudsmonteurs om het relatief hoge onderhoud dat zij vergen. Door voor een deur zonder balansveren te kiezen, reduceert u automatisch de hoeveelheid onderhoud.

Uiteraard zijn er nog meer redenen om te kiezen voor een ruimtebesparende Compact vouwdeur.  Bezoekt u eens www.rolflex.com en bekijk de vele mogelijkheden.