Een verbouwing staat tegenwoordig steeds vaker in het teken van duurzaamheid. Vanwege het milieu, om minder gebruik te hoeven maken van schaarse grondstoffen, en dus minder kosten te maken. Het gas wordt steeds duurder, dus proberen we op verschillende manieren te besparen. Dat kan door het aanbrengen van isolatie, het vervangen van je ketel door een warmtepomp óf door het aanbrengen van kunststof kozijnen. We leggen je graag uit hoe je met kunststof kozijnen kunt besparen en waarom we dan aan de kunststof dakkapellen van Jansma Burdaard denken.

Hoge isolatiewaarde

Kunststof kozijnen, die ook een belangrijk onderdeel zijn van de kunststof dakkapellen van Jansma Burdaard, hebben een hoge isolatiewaarde. Stukken hoger dan die van houten kozijnen. Dat komt ten eerste doordat ze van binnen hol zijn. In de kozijnen bevinden zich verschillende ‘luchtkamers’ die voor een optimale isolatie zorgen. Als je het profiel van het kozijn door zou zagen, zou je deze kamers kunnen zien. De kamers zijn gevuld met stilstaande lucht. Hoe meer zogeheten kamers, hoe beter de kozijnen isoleren.

En hoe beter je kozijnen isoleren, hoe beter ze de warmte buiten of binnen kunnen houden. Je hoeft daardoor minder hard te stoken om de gewenste binnentemperatuur te bereiken. Kunststof dakkapellen op zolder aanbrengen is daarom een uitstekend idee, omdat de warmte in huis naar boven stijgt en via het dak je huis verlaat. Zorg je ervoor dat de warmte op zolder tegengehouden wordt, dan blijft het binnen aangenaam warm.

HR++ glas

Combineer je jouw kunststof dakkapellen met HR++ glas, dan houd je de warmte nog beter buiten en/of binnen. Glas is namelijk als tweede mede bepalend voor de isolatiewaarde. Hoogrendementsglas (HR) heeft een gasgevulde isolatieruit, gevuld met krypton. Deze vulling zorgt eveneens voor een extra barrière voor de warmte. Ga je voor HR++ glas in plaats van enkel of dubbel glas, dan profiteer je dus van een betere isolatie.

Hoe weet je nu of de kunststof dakkapellen die je op het hoog hebt kwalitatief goed zijn? De U-waarde drukt de isolatiewaarde uit. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie is. Als de montage vervolgens ook nog eens goed gebeurt, hoef je niet bang te zijn voor kieren of naden, voor tocht of lekkages. Bij een specialist als Jansma Burdaard ben je verzekerd van topkwaliteit. Vraag gerust eens vrijblijvend een offerte aan en ontdek de vele mogelijkheden en de service die deze specialist biedt!