Misschien is het nog nooit bij je opgekomen om de gevelbekleding van jouw woning aan te passen. Dit is immers niet iets waar je regelmatig mee te maken krijgt. Wanneer er iets binnen jouw woning niet meer klopt, dan zal je hier dagelijks aan worden herinnerd. Bij de noodzaak om een gevelrenovatie uit te voeren is dit veel minder snel het geval. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Een gevelrenovatie biedt namelijk talloze voordelen voor jouw woning. Je kunt het jaar 2021 dan ook niet beter beginnen dan met een goede renovatie. Nu het weer steeds mooier wordt, is het hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken en te beginnen.

Nog niet geheel overtuigd? Hier zijn enkele redenen waarom je vandaag nog voor een gevelrenovatie moet kiezen.

Op de lange termijn kosten besparen

Wat veel mensen niet beseffen is dat de gevel het door de jaren heen zwaar te verduren krijgt. Geen enkele gevel heeft dan ook het eeuwige leven. Er komt een moment waarop er simpelweg iets gedaan moet worden om deze nog de nodige bescherming te bieden. Als je te lang wacht, dan loop je het risico dat er ontzettend grote schade zal ontstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan scheuren in de muren of voegen die dreigen te verdwijnen. Als je wacht tot het te laat is, dan zal het herstellen van deze schade uiteindelijk veel meer kosten dan een gehele gevelrenovatie. Door tijdig in te grijpen kan je dus op de lange termijn enorm veel kosten besparen. Zeker de moeite waard om eens over na te denken dus.

Bescherming tegen invloeden van buitenaf

Het maakt eigenlijk niet uit voor welke gevelbekleding je kiest. Of je voorkeur nu naar houten gevelbekleding uit lijkt te gaan of dat je liever voor kunststof kiest, mogelijkheden genoeg. Het gaat er niet om hoe de gevel er straks uitziet en wat jouw voorkeur heeft, maar wel of deze zijn functie weet te vervullen. Dat is namelijk het beschermen van jouw woning tegen invloeden van buitenaf.

Beschouw de gevel als het jasje of de schil van jouw huis. Deze beschermt het huis tegen alle invloeden van buitenaf. Hierbij kun je denken aan zware regenval en harde wind. Wanneer de gevel in goede conditie is, zal dit vrij weinig doen voor jouw woning. Als je al heel lang niet naar de gevel hebt omgekeken, dan zal de schil of het jasje langzaam verslijten en daardoor minder bescherming bieden. Met als gevolg scheurvorming. En door deze scheuren in de gevel kan vocht in de woning terecht komen. Dat is niet alleen slecht voor de gezondheid, maar kan ook nog eens enorm veel extra kosten opleveren.

Mooie uitstraling

Men onderschat nog wel eens hoe belangrijk een mooie gevel is voor de uitstraling van een woning. Een verwaarloosde gevel kan direct afbreuk doen aan de eerste indruk van jouw woning. Dankzij een gevelrenovatie ziet jouw gevel er weer als nieuw uit. Hierdoor geniet je niet alleen van een veel betere eerste indruk, maar het zal stiekem ook nog eens de waarde van je woning verhogen. Ook goed nieuws dus als je deze in de nabije toekomst wilt verkopen.