Een minikraan kan worden ingezet bij veel verschillende soorten werkzaamheden in de bouw. Het voordeel van een minikraan is dat deze geschikt is voor kleine gangen en ruimtes. Deze kraan is namelijk een krachtige en smalle machine die gebruikt kan worden in kleine en smalle ruimtes. Benieuwd naar wanneer en hoe jij een minikraan het beste kunt gebruiken? Lees dan snel verder.

Wat voor soorten minikranen zijn er?

Er zijn verschillende soorten mini kranen beschikbaar, waarbij het verschil vaak zit in de hijshoogte en het maximale gewicht dat ze kunnen tillen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een compacte kraan met een hijshoogte van 21 meter en een tilgewicht van 4000 kilo, een hijshoogte van 17 meter en een tilgewicht van 3000 kilo of een kraan met een hoogte van 5,5 meter en een gewicht tot 550 kilo.

Hoe gebruik je een minikraan?

Een minikraan is zeer wendbaar en makkelijk te bedienen. Om deze reden zijn ze voor iedereen toegankelijk. Iedere kraan beschikt over een radiografische afstandsbediening voor de besturing. Op de afstandsbediening kan je alle informatie aflezen die je nodig hebt om de kraan te kunnen besturen. Zo vind je hier de hijscapaciteit, het gewicht en andere zaken. Een minikraan is perfect voor het tillen van zware objecten uit nauwe ruimtes.

Kun je een minikraan ook huren?

Geen geld om een minikraan aan te schaffen? Of heb je deze simpelweg maar een keer nodig? Dan kun je bij veel bedrijven ook een minikraan huren voor het werk in kleine ruimtes. Een minikraan wordt vaak ingezet voor hijs-, transport- en montagewerk. Daarbij kan het zijn dat je nog andere middelen nodig hebt voor de werkzaamheden die je wilt uitvoeren, zoals een glaslift of een glaszuiger. Ook deze aanvullende materialen zijn vaak beschikbaar bij een verhuurbedrijf.