Een cementdekvloer vormt een stevige basis voor verschillende soorten vloerafwerkingen en biedt een duurzame en veelzijdige optie voor elk huis. Of je nu kiest voor betegeling, laminaat, hout of een andere afwerking, het is belangrijk om de juiste dikte van de cementdekvloer te overwegen om een ​​stabiele en hoogwaardige vloer te garanderen. In deze blog bekijken we verschillende manieren om een cementdekvloer af te werken en benoemen we bij elke manier de minimale dikte die nodig is.

1. Betegeling

Betegeling is een populaire keuze voor cementdekvloeren in badkamers, keukens en andere ruimtes waar vochtbestendigheid en duurzaamheid essentieel zijn. Voor betegeling is een minimale dikte van de cementdekvloer van 3 tot 5 centimeter vereist, afhankelijk van de grootte en het gewicht van de tegels. Een dikkere cementdekvloer biedt extra stabiliteit en voorkomt dat de tegels barsten of losraken.

2. Laminaat

Laminaatvloeren zijn een populaire keuze vanwege hun betaalbaarheid, veelzijdigheid en gemakkelijke installatie. Voor het leggen van laminaat is een minimale dikte van de cementdekvloer van 3 centimeter vereist. Een dikkere cementdekvloer kan echter helpen om eventuele oneffenheden in de ondervloer te compenseren en zorgt voor een stevigere basis voor het laminaat.

3. Houten vloeren

Houten vloeren voegen warmte en karakter toe aan elk interieur en zijn een tijdloze keuze voor veel huiseigenaren. Voor het installeren van houten vloeren is een minimale dikte van de cementdekvloer van 4 tot 6 centimeter aanbevolen, afhankelijk van het type hout en de installatiemethode. Een dikkere cementdekvloer zorgt voor extra stabiliteit en voorkomt dat de houten vloer gaat kraken of buigen.

4. PVC of vinyl

PVC- en vinylvloeren zijn populaire keuzes voor huiseigenaren vanwege hun duurzaamheid, waterbestendigheid en eenvoudige installatie. Voor het leggen van PVC- of vinylvloeren is een minimale dikte van de cementdekvloer van 3 centimeter vereist. Een dikkere cementdekvloer kan helpen om eventuele oneffenheden in de ondervloer te compenseren en zorgt voor een stevigere basis voor de vloerbedekking.

5. Siergrindvloeren

Siergrindvloeren zijn een stijlvolle en duurzame optie voor moderne interieurs en worden vaak gebruikt in woningen, kantoren en commerciële ruimtes. Voor het installeren van siergrindvloeren is een minimale dikte van de cementdekvloer van 5 tot 7 centimeter aanbevolen. Een dikkere cementdekvloer biedt extra stabiliteit en zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het grindmateriaal.

Kies de juiste dikte

Het maakt niet uit welk type vloer jij kiest, het honoreren van de minimale dikte cementdekvloer is essentieel. Cementdek helpt je er graag bij door je eerst van advies te voorzien en hierna de uitvoering voor je te doen. Ervaar het gelijk!