Het dak is een van de belangrijkste onderdelen van een huis. Het is belangrijk om jaarlijks je dak te laten inspecteren door een dak professional. Een dakinspectie is vaak gratis en kan problemen in een vroegtijdig stadium opsporen. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan en voorkom je dure reparaties. Maar wat houdt een gratis dakinspectie eigenlijk? In deze blog vertellen we je hoe een gratis dakinspectie in zijn werk gaat en hoe een jaarlijkse dakinspectie veelvoorkomende dak problemen kan voorkomen.

Gratis dakinspectie

Tijdens een gratis dakinspectie gaat een dak expert je dak op om te controleren of alles er nog goed uitziet. Hierbij wordt de algehele staat van de dakpannen en/of dakbedekking bekeken. Verder wordt het lood en zinkwerk nauwkeurig geïnspecteerd. Uiteraard wordt de schoorsteen ook meegenomen in de check. De schoorsteen is namelijk een van de kwetsbaarste gedeelten van het dak. Na de inspectie brengt de expert een advies uit over de staat van het dak. Het is vervolgens aan de eigenaar van het huis om onderhoud of een reparatie aan het dak in te plannen. Kleine reparaties, zoals losliggende dakpannen of dakbedekking, kunnen vaak direct verholpen worden. Grotere reparaties, zoals daklekkages, moeten vaak op een later moment worden uitgevoerd.

Zelf een dakinspectie uitvoeren

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een dakinspectie uit te voeren. We raden dit ten sterkste af. Zelf het dak op gaan kan namelijk erg gevaarlijk zijn. Een dak specialist is getraind om de dakinspectie op een zo veilig mogelijke manier uit te voeren. Daarbij is een dak bedrijf gespecialiseerd in het opsporen en herkennen van dak problemen. Ga dus niet zelf het dak op, maar laat de dakinspectie uitvoeren door een dak expert.  

Vraag nu een gratis dakinspectie aan!

Is jouw dak toe aan een jaarlijkse controle? Of twijfel je over de kwaliteit van je dak? Vraag dan nog vandaag een gratis dakinspectie aan bij een gerenommeerd dakdekkersbedrijf. Het dakdekkersbedrijf stuurt dan gratis een team van specialisten bij je langs om te kijken naar de staat van jouw dak. Volledig vrijblijvend. Na de inspectie brengt de expert een advies uit over je dak. Daarna is het aan jou om te bepalen wat je met dit advies doet.