Het verduurzamen van een gebouw voelt als een enorme klus, maar met slechts enkele kleine aanpassingen maak je al een groot verschil. Wil jij ervoor zorgen dat de deuren en vloeren van je openbare gebouw – denk aan een museum, hotel of aquarium – langer mooi en onderhoudsvrij blijven? Dan bereik je al een hoop met behulp van producten zoals schopplaten, droogloopmatten en antislip voor op je trap. In dit artikel delen we drie handige tips waarmee jij je pand beschermt.

Tip één: bescherm je deuren met schopplaten

In drukke openbare gebouwen beschadigen deuren sneller dan in bijvoorbeeld een woning. Dit gebeurt bijvoorbeeld door tassen die langs de deuren schrapen, objecten die er tegenaan botsen en vuil dat erop belandt, maar ook als een deur hardhandig wordt dichtgegooid. Om je deuren te beschermen, zijn schopplaten een uitstekende optie. Deze platen absorberen de impact van objecten en voorkomen op die manier dat je de deuren binnen korte tijd weer moet onderhouden.

Tip twee: plaats droogloopmatten

Een goede droogloopmat beschermt je vloeren. Droogloopmatten houden namelijk het meeste vocht en vuil bij de deur tegen, waardoor laminaat, tapijt en tegels langer schoon blijven en er minder vuil door het pand wordt verspreid. Je bespaart dus niet alleen op schoonmaakkosten, maar vermindert ook het risico op uitglijden. Kies voor een mat van in ieder geval 300 centimeter voor een nog betere bescherming van je vloeren.

Tip drie: garandeer de veiligheid op je trap

Een gladde trap is gevaarlijk, zeker in een openbaar gebouw waar dagelijks veel mensen naar boven en beneden lopen. Daarom is het verstandig om antislip-maatregelen te treffen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals antislip-tape, antislip Tough Grip-platen en antislip-trapneuzen. Het grote voordeel van antislip-platen en antislip-trapneuzen is dat ze je trappen niet alleen veiliger maken, maar ook nog eens slijtage aan de treden verminderen. Dit draagt bij aan de duurzaamheid van je pand.

Maak je pand veilig

Mapro B.V. is een toeleverancier met een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige producten die je helpen je pand onderhoudsvriendelijk en veilig te maken. Of je nu op zoek bent naar schopplaten, droogloopmatten of antislip-oplossingen voor op je trap, Mapro heeft alles wat je nodig hebt. Bovendien biedt het bedrijf een professionele installatieservice. Wil je meer weten over hoe de experts van Mapro B.V. jouw pand kunnen verduurzamen? Neem dan vandaag nog contact met hen op!