Wat te geven bij een nieuw huis? Die vraag zal je jezelf vast wel eens gesteld hebben. Zeker als je vrienden of familie plotseling een housewarmingparty blijken te geven. Een cadeau geven aan iemand die net verhuisd is, is echter alles behalve makkelijk. Je weet immers niet wat deze persoon nu allemaal al in huis heeft staan en wat voor dingen deze allemaal net heeft weggegooid. Wanneer jij dan weer met allemaal prullaria aankomt, is de kans groot dat ze hier niet al te gelukkig mee zijn. Bovendien loop je ook nog het risico dat de spullen niet geheel bij het nieuwe interieur passen. Maar wat geef je dan wél bij een nieuw huis? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje.

Een lightbox

Wat te geven bij een nieuw huis? Een lightbox natuurlijk! De lightbox was enkele jaren geleden een ultieme hit. Steeds meer mensen verwerkten dit decoratiestuk binnen hun woningen. Inmiddels is de populariteit niet gedaald, maar is de nieuwigheid er natuurlijk wel vanaf. Het blijft dan ook een heerlijk cadeau om te geven bij een housewarmingparty. Zo kan de ontvanger de teksten naar hartenlust aanpassen. Helemaal als je ze ook nog eens een extra setje letters en emoticons cadeau doet. Een geweldig decoratiestuk wat binnen ieder interieur past!

Cadeau met een knipoog

Wil je iets unieks geven en een lolletje uithalen? Dan is een houseparty hier natuurlijk uitermate geschikt voor. Geef hem bijvoorbeeld een klusboek voor dummies om hem aan al zijn blunders te herinneren. Een tekenboek om hem aan zijn tekenkunsten te herinneren ‘weet jij nog die keer dat het huis tekenen niet echt van een leien dakje ging?’ Of geef haar een kunstplant, omdat jullie al vaker grappen dat ze werkelijk niets in leven kan houden. Een cadeau met een knipoog doet het altijd goed. Niet alleen omdat er een verhaal achter zit en gegarandeerd een lach op het gezicht brengt, maar ook omdat je zo laat zien dat je veel aandacht in het cadeau hebt gestoken.

De vraag: ‘wat te geven bij een nieuw huis?’ is dan ook eenvoudig te beantwoorden als je dicht bij jezelf blijft en goed aan de personen in kwestie denkt. Als je een cadeau geeft uit je hart, kan de boodschap eigenlijk nooit verkeerd vallen.

Een grappige deurmat

Een deurmat komt eigenlijk altijd van pas. Ideaal om vieze voetstappen buiten de deur te houden of om gewoon een gezellige entree te maken. Helaas wordt de aanschaf van een deurmat nog dikwijls vergeten. Alhoewel, dit is voor jou natuurlijk uitermate goed nieuws. Het betekent immers dat jij precies weet wat je moet geven. Wat te geven bij een nieuw huis? Een grappige deurmat natuurlijk! Kies hierbij voor een tekst die onder de categorie ‘ludiek’ valt en bij de persoon in kwestie past. Zo geef je een grappig en persoonlijk cadeau die zeker in de smaak valt.

Natuurlijk hoeft een deurmat niet per se grappig te zijn of over een tekst te beschikken. Een leuke afbeelding is vaak al voldoende om de entree nog sfeervoller te maken! Bedenk goed wat bij hun past en pas daarop jouw cadeaukeuze aan. Zo kan je nooit een verkeerde beslissing maken.