Bouwvakkers zijn gewend aan hard werken. Ze zijn dag in dag uit met zwaar fysiek werk bezig. Daardoor is het juist zo belangrijk om voldoende eetmomenten in te plannen. Toch gebeurt het nog regelmatig dat ze snel een boterham naar binnen werken of simpelweg vergeten te eten. Niet slim, want hierdoor kan je suiker- en energielevel gevaarlijk gaan dalen en dit komt de productiviteit op de werkplaats niet ten goede. Onderzoek daarom vandaag nog de food near me mogelijkheden en bekijk hoe je jezelf van een voedzame maaltijd kunt voorzien. In dit artikel geven we alvast 4 tips.

1.    Welke faciliteiten zijn er aanwezig?

Op de meeste bouwplaatsen vind je een luxe bouwkeet die van alle gemakken is voorzien. Een lekkere lange pauze nemen, een maaltijd nuttigen of gewoon even naar het toilet gaan is hier allemaal mogelijk. Bovendien beschikt een bouwkeet vaak over enkele faciliteiten om een maaltijd te verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan een klein keukentje met tosti-ijzer of magnetron. Dat maakt het direct een stuk gemakkelijker om een gezonde maaltijd te bereiden. Bekijk daarom eerst welke faciliteiten er zijn, zodat je hier jouw maaltijden eenvoudig voor kunt preppen. Wat eten we vandaag makkelijk op de bouwplaats! 

2.    Kies voor maaltijdbezorging

Op de meeste plekken in Nederland zijn er wel restaurants beschikbaar om maaltijden te leveren. Is het dus echt niet mogelijk om een voedzame maaltijd te bereiden? Kies dan voor eten bestellen bij Butlon.com. De maaltijdbezorgers brengen het gewoon bij de bouwplaats, zodat jullie over de heerlijkste en voedzame gerechten kunnen beschikken. Houd wel rekening met de veiligheidsmaatregelen op de bouwplaats. Zo is het meestal niet toegestaan om onbevoegden op het terrein te laten. Spreek daarom met de bezorger af dat deze belt zodra hij in de buurt is, zodat je hem voor de bouwhekken op kunt wachten.

3.    Bewaar restjes

Komt het geregeld voor dat je je avondeten op de bouwplaats nuttigt? Houd hier dan rekening mee als je doordeweeks kookt en er restjes over zijn. Bewaar deze zorgvuldig in handige bakjes en neem deze mee naar je werk. Indien er een koelkast of magnetron aanwezig is, kan je deze eenvoudig opwarmen en op het werk nuttigen. Dat bespaart je niet alleen een hoop stress, maar zorgt er ook nog eens voor dat voedsel niet onnodig wordt weggegooid.

Heb je afgelopen week van food delivery Amsterdam gebruik gemaakt? Dan weet je waarschijnlijk ook dat de porties meestal heel groot zijn. Bewaar alles wat niet is opgegaan en neem het mee. Zo geniet je van een heerlijke cheatmeal op het werk. Dat maakt overwerken een stuk leuker!

4.    Doe iedere week extra boodschappen

Bespreek met je collega’s dat jullie iedere week extra boodschappen halen (maak hier een gezamenlijk potje voor). Zo ligt de koelkast van de bouwkeet altijd vol met lekkernijen en ingrediënten om voedzame maaltijden te bereiden. Zo blijft alles vers en hoeft niemand in alle vroegte op te staan om maaltijden te preppen. Zo bespaar je jezelf niet alleen heel slaaptekort, maar verminder je ook de hoeveelheid stress in de ochtend. Wel zo prettig!