Heb je pas een woning gekocht en merk je nu al dat het een heel vochtig huis is? Ontstaat er bijvoorbeeld snel schimmel of zie je regelmatig condens op de ramen? Dit is een veelgehoord probleem. Zeker bij oudere woningen. Meestal wordt dit door onvoldoende isolatie veroorzaakt. Een probleem dat spoedig opgelost moet worden. Als het huis te vochtig blijft, kan dit namelijk grote gevolgen hebben. Zowel voor het fundament en de kwaliteit van de woning als de eigen gezondheid. Maar hoe ga je vochtproblemen in huis tegen? Waar moet je aan denken? 

Schakel een specialist in 

Als het vochtprobleem in huis erg groot is, zit er niets anders op dan een specialist inschakelen. Dit kan bijvoorbeeld een aannemersbedrijf den haag zijn. Reken er maar op dat er grote aanpassingen moeten worden uitgevoerd om het comfort in huis te verhogen. Dit zijn verbouwingen die je zelf eigenlijk niet kunt verrichten. Je wil er bovendien zeker van zijn dat ze op de juiste wijze worden gedaan. Daarom is het goed om een deskundig team in te schakelen. Kies bij voorkeur voor een aannemer die ervaring heeft met het opknappen van oudere woningen en het verhelpen van vochtproblemen in huis. 

Alledaagse dingen die je zelf kunt doen 

Soms is het ook een kwestie van het eigen gedrag aanpassen. Vergeet je bijvoorbeeld dikwijls de afzuigkap aan te zetten tijdens het koken? Of douche je altijd met dichte ramen en is er verder geen ventilatiesysteem? Dan creëer je direct ongelooflijk veel vocht in deze ruimtes. Als dit vocht nergens naartoe kan, heeft dit grote gevolgen. Zo creëer je een broedplaats voor schimmelhaarden bijvoorbeeld. Zorg er daarom voor dat de woning met voldoende ventilatiesystemen wordt uitgerust en maak gebruik van de systemen die al aanwezig zijn. Ventileer de woning ook regelmatig door raampjes tegen elkaar open te zetten en hang bijvoorbeeld geen nat wasgoed op in huis. 

Vocht bestrijden 

Is er inmiddels al een groot vochtprobleem ontstaan en zijn er zelfs al schimmels aanwezig? Dan is het zaak dat hier zo spoedig mogelijk werk van gemaakt wordt. Hoe langer het probleem blijft bestaan, hoe groter de gevolgen voor de woning en de gezondheid. Wees je ervan bewust dat schimmels ongelooflijke gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Kies je voor vochtbestrijding den haag? Dan laat je een deskundig team komen dat niet alleen het probleem verhelpt, maar ook op zoek gaat naar de onderliggende oorzaak. Zo wordt voorkomen dat er meer problemen in de toekomst zullen ontstaan. 

Zorg voor een constante temperatuur in huis 

Mede door de hoge energieprijzen zien we ook dat de vochtproblemen in huis toenemen. Dit komt doordat mensen hun verwarming zo veel mogelijk uitschakelen. Soms betekent dit zelfs dat de temperatuur in huis sterk daalt. Zelfs onder de vijftien graden. Hoe kouder het in huis is, hoe vochtiger het wordt. Daarom is het belangrijk om voor een constante temperatuur in huis te zorgen en het niet te ver laten afkoelen. Een temperatuur tussen de 18 en 20 graden is optimaal te noemen.