De pandemie heeft het werken vanuit huis een enorme boost gegeven. Voor velen is de behoefte aan een comfortabele en functionele werkplek thuis dan ook groter dan ooit. Maar hoe creëer je nu die ideale werkruimte waar je in alle rust en met focus je werk kunt doen? Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te realiseren, van een tuinkantoor tot een aanbouw en het ombouwen van je zolder. In deze blog gaan we dieper in op deze drie opties.

Schaf een tuinkantoor aan

Een tuinkantoor is een steeds populairdere keuze voor mensen die thuiswerken. Het grootste voordeel is dat je een duidelijke scheiding kunt maken tussen je werk- en leefomgeving. Je loopt ‘s ochtends je tuin in en je bevindt je direct in een andere setting, specifiek gericht op werk. Daarnaast is een tuinkantoor, bijvoorbeeld van Tuyn-kantoor, vaak snel te realiseren en kun je deze ruimte volledig naar eigen wens inrichten. Isolatie en elektra zijn wel belangrijke zaken om over na te denken, zodat je in alle seizoenen comfortabel kunt werken.

Maak een aanbouw

Een andere optie is om een aanbouw aan je huis te realiseren. Dit is een grotere investering dan een tuinkantoor, maar het kan de waarde van je huis flink verhogen. Door een ruimte toe te voegen aan je huis, heb je altijd plek om een fijne thuiswerkplek te creeeren. Bovendien heb je met een aanbouw meer mogelijkheden om de ruimte multifunctioneel te maken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om ook een kleine badkamer of kitchenette toe te voegen. Of gebruik eventueel de ruimte zelf multifunctioneel en zet er bijvoorbeeld naast een bureau ook een bed in. Op die manier heb je meteen een logeerkamer voor eventuele gasten. Een aanbouw is vaak goed geïsoleerd en je hebt de mogelijkheid om deze naadloos aan te laten sluiten op de stijl van je bestaande woning.

Bouw de zolder om

Tot slot kun je er ook nog voor kiezen om de zolder om te bouwen. Mits je deze een hebt natuurlijk. De zolder is vaak een onbenutte ruimte die gebruikt wordt voor opslag. Echter, met een beetje creativiteit en investering kun je deze ruimte omtoveren tot een fantastische werkplek. Denk aan het plaatsen van dakramen voor natuurlijk licht, het isoleren van de ruimte voor een aangename werkomgeving en het toevoegen van opbergruimte om alles netjes te houden. Een voordeel van de zolder is dat je meestal geen extra vierkante meters hoeft toe te voegen aan je woning, wat het een relatief goedkope oplossing maakt.