Het is moeilijk om te ontspannen, iedereen is altijd druk. Als de avond valt moeten we ineens gaan slapen, terwijl we nog helemaal niet ontspannen zijn. Het gevolg hiervan is dat je moeilijk in slaap kunt komen en daardoor te weinig uren goede slaap pakt. Met dit probleem willen we jullie graag helpen. Er zijn namelijk een aantal manieren om tot rust te komen voordat je gaat slapen. Zo zal je sneller in slaapvallen en in een diepere slaap kunnen komen. Dit zijn onze tips:

Beweging voor ontspanning

Dit is misschien niet de tip die je had verwacht. Toch is bewegen goed voor ontspanning. Als je genoeg beweegt gedurende dag, kun je ’s avonds beter in slaapvallen. Je kunt ook voordat je gaat slapen nog wat lichte beweging pakken. Je kunt een avondwandeling maken om wat extra beweging te pakken. Frisse lucht is natuurlijk nooit verkeerd. Een andere manier van bewegen is yoga of rekoefeningen. Dit hoeft niet persé lang te duren, een kwartier kan al een heel groot verschil maken. Zo kun je met behulp van inspanning ontspannen.

Maak het donker

Als je wilt dat je lichaam gaat ontspannen moet je het niet te veel prikkels geven. Te veel licht kan een boosdoener zijn voor jouw nachtrust. Maak dus gebruik van gedempt sierlicht of kies zelfs voor kaarsen. Hierdoor zal je snelle moe worden, waardoor je beter slaapt. Als je gaat slapen is het fijn als je slaapkamer donder is. Vanaf het raam wil je geen extra licht naar binnen hebben. Daarom raden wij aan om te kiezen voor gordijnen die je kamer verduisteren. Voor je gaat slapen is het goed om licht te vermijden. Zo zal je lichaam automatisch slaperiger worden en meer ontspannen. Voor gordijnen zou je bij Raamdecoratie.com kunnen halen. Zij verkopen diverse verduisterden gordijnen.

Je gedachtes tot een halt roepen

Om te ontspannen wil je je hoofd leegmaken. Door het drukke leven dat veel mensen leiden, staan hun gedachtes vaak altijd aan. Om je gedachtes een halt toe te roepen, kun je verschillende dingen doen. Als eerst kun je een to do lijstje maken voor de volgende dag. Zo heb je niet meer alles wat je de volgende dag moet doen in je hoofd. Wat je ook kunt doen is al je gedachtes opschrijven of opschrijven waar je dankbaar voor bent. Schrijven kan rustgevend werken en opluchten. Zo is het makkelijker om ontspannen te gaan slapen.