Er zijn verschillende manieren om meer ruimte te creëren in huis. Een hele fijne manier is door het plaatsen van een dakkapel. In deze tekst gaan we dan ook kijken wat een dakkapel precies is.

Daarnaast is het creëren van meer ruimte namelijk niet het enige voordeel van een dakkapel. We kijken ook naar de verdere voordelen die een dakkapel kan bieden.

Wat is een dakkapel?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat een dakkapel precies is. In wezen is het een uitbouw van de zolder. Vaak zien we een dakkapel bij een huis met een zadeldak of een tentdak. Maar tegenwoordig zie je eigenlijk op alle type daken wel een dakkapel verschijnen. Mocht je hier meer informatie over willen, kun je het beste informeren bij een dakkapellen specialist. Zij weten vaak precies wat wel en wat niet kan, en of er bijvoorbeeld een vergunning nodig is

Een dakkapel is dus een manier om bijvoorbeeld een schuin dak uit te bouwen. Een zolder heeft namelijk veel minder ruimte zonder een dakkapel. De schuine daken zorgen ervoor dat het niet in de hele kamer mogelijk is om rechtop te staan, maar alleen in het midden van de kamer.

Een dakkapel zorgt er dus voor dat de kamer ook aan de kant van het dakkapel. Het kan om een enkele dakkapel gaan, maar ook om een dubbele. Bij een dubbele dakkapel heb je dus aan beide kanten van het schuine dak een dakkapel en heb je dus aan beide kanten ook een ruimte om op te staan. Laten we kijken naar de voordelen van een dakkapel.

Wat zijn de 3 voordelen van een dakkapel?

Het grootste voordeel hebben we natuurlijk al besproken en bestaat uit de ruimte die er ontstaat na het maken van een dakkapel. Aan beide kanten van de zolder is er namelijk ineens veel meer ruimte ontstaan na het plaatsen van een dakkapel.

Een ander voordeel is de waarde van de woning. Een woning is namelijk met een uitbouw zoals een dakkapel vaak meer waard. De zolderkamer is veel groter geworden en veel meer te gebruiken als daadwerkelijke kamer waarbij de zolderkamer voor een dakkapel vaak meer gebruikt wordt als een opslagruimte.

Ook nog een voordeel is het licht wat binnenkomt. Een dakkapel zorgt voor een hoop meer licht dan bijvoorbeeld een dakraam kan doen. Helemaal wanneer je kiest voor een dubbele dakkapel.

Tot slot

Aan het laten maken van een dakkapel zitten dus verschillende voordelen verbonden. Het huis wordt vaak meer waard dan voorheen, er komt veel meer licht in de woning en daarnaast wordt de zolder een kamer waar veel meer ruimte is.