Op zoek naar raamdecoratie die niet alleen mooi is, maar ook duurzaam? Met duurzame raamdecoratie kies je voor raamdecoratie die is gemaakt van duurzame materialen, bijvoorbeeld gerecyclede materialen. Op deze manier maak je duurzame keuzes en ben je verzekerd van goede kwaliteit. Ben jij benieuwd naar je mogelijkheden op het gebied van raamdecoratie? Van houten jaloezieën tot plissé gordijnen: er zijn genoeg opties om jouw ramen op een mooie en duurzame manier te decoreren. Hier ontdek je 3 tips voor het kopen van duurzame raamdecoratie. 

1 Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn een goed voorbeeld van duurzame raamdecoratie. De jaloezieën zijn gemaakt van duurzame houtsoorten zoals bamboe, lindehout of abachi hout. Dit zijn kwalitatieve houtsoorten die niet alleen lang meegaan, maar ook zorgen voor een mooie uitstraling. Het grote voordeel van jaloezieën is dat je deze heel gemakkelijk op maat kunt laten maken. Daarnaast geven jaloezieën van hout een ruimte ook nog eens een warme en natuurlijke sfeer. Voor zowel landelijke als moderne interieurs passen houten jaloezieën perfect. Ontdek zelf je mogelijkheden in het uitgebreide online assortiment!

2 Plissé gordijnen

Bij Inhuisplaza.nl kun je ook terecht voor plissé gordijnen: dit is duurzame en stijlvolle raamdecoratie. Deze gordijnen bestaan uit een dunne laag van gevouwen stof, die zich als een harmonica opvouwt bij het optrekken. Online vind je een zeer ruime collectie van diverse soorten plissé gordijnen. Zo zijn er gordijnen die volledig verduisterend zijn, maar heb je ook transparante versies. Het is aan jou om te bepalen wat je mooi vindt en waar je de gordijnen in huis wilt plaatsen. 

3 Kijk naar duurzame materialen

Het is altijd aan te raden om bij raamdecoratie te kijken naar de materialen waarvan de gordijnen zijn gemaakt. Onder andere bamboe, wol, jute, gerecyclede materialen en biokatoen zijn duurzame materialen. Het is dan ook slim om in je zoektocht te letten op de materialen waarvan de raamdecoratie is gemaakt, zodat je er zeker van bent dat je een goede keuze maakt. Met de keuze voor duurzame materialen ben je in staat om een weloverwogen keuze te maken voor jouw woning. Van plissé gordijnen in de woonkamer tot mooie houten jaloezieën in de keuken: er zijn volop mogelijkheden. Je bestelt je duurzame raamdecoratie heel gemakkelijk en snel online. Dit kost je nauwelijks tijd en je hebt je raamdecoratie snel in huis!