Ben jij toe aan een nieuwe badkamer en ben je alvast plannen aan het maken voor een nieuwe badkamer? Dan kun je vast wel wat tips en ideeën gebruiken. In deze blog helpen wij je met het uitzoeken van badkamermeubels door jouw een overzicht te geven van de badkamertrends in 2021! Vergeet ook niet om Luminablog.nl te bezoeken voor een lijst met bedrijven die gespecialiseerd zijn in badkamers en badkamermeubels, waaronder BadkamerXXL. Dit bedrijf heeft haar eigen webshop en kan jou helpen met het uitzoeken van badkamermeubels en badkameraccessoires. Bezoek de website van BadkamerXXL voor blogs over badkamerrenovaties en DIY projectjes en deel je BadkamerXXL ervaring!

Trends op het gebied van badkamermeubels

De belangrijkste trend van dit jaar is toch wel het uitrusten van je badkamer als een spa. Mensen hechten steeds meer waarde aan het hebben van een ruimte waar je thuis tot rust kunt komen. Een bad is dan ook zeker onmisbaar in je nieuwe badkamer. Veruit de meeste mensen kiezen voor een echte klassieker: de vrijstaande badkuip. De vrijstaande badkuip heeft een tijdloze uitstraling waardoor hij vrijwel in elke badkamer mooi staat. Echter, aangezien een vrijstaande badkuip veel ruimte in beslag neemt, kiezen veel mensen ook voor een half-vrijstaand bad. Qua materiaal kiezen steeds meer mensen voor composiet. Met composiet heb je namelijk veel meer mogelijkheden omtrent de vorm van het bad. Een ander interessant feitje is dat mensen in 2021 steeds vaker voor een bad met een kleurtje kiezen. Zo is zwart in 2021 een veelgekozen kleur. 

Een andere belangrijke badkamertrend is het creëren van een inspirerende badkamer muur. Zo experimenteren steeds meer mensen met hun badkamer door de badkamer muur een nieuw uiterlijk te geven. Je kunt je badkamer muur bijvoorbeeld schilderen, de muur betegelen of wandplaten plaatsen. Vooral grote tegels zijn populair. 

Bovendien is een verborgen toilet ook een badkamertrend. Met een verborgen toilet wordt bedoeld dat het toilet steeds vaker verborgen wordt door een kleine muur of deur in de badkamer. Je kunt dit op een creatieve manier doen door het muurtje in een leuke kleur te verven of te voorzien van moderne tegels om de uitstraling van de badkamer aan te passen.

Trends op het gebied van accessoires voor in je badkamer

Naast badkamermeubels zijn er ook een aantal leuke trends op het gebied van badkameraccessoires die wij met jullie willen delen. Zo is het decoreren van jouw badkamer met een aantal planten een leuke manier om jouw badkamer nog aantrekkelijker te maken. Kleine plantjes zijn hierbij al voldoende en kunnen een groot verschil maken. 

Daarnaast zijn badkamer gordijnen ook populair, aangezien een mooi, zacht gordijn jouw badkamer van zachtheid, warmte en luxe kan voorzien. Je kunt je badkamer gordijnen in elke gewenste kleur en ontwerp krijgen. 

De conclusie 

De belangrijkste badkamertrend is dat mensen hun badkamer graag willen omtoveren in een echte spa. Hier komen de meeste badkamertrends van 2021 dan ook vandaan. Zo hechten mensen steeds meer waarde aan het hebben van een vrijstaande badkuip en een inspirerende badkamer muur. Tevens kun je je badkamer van wat extra luxe voorzien met zachte gordijnen en leuke plantjes.