Er zijn veel verschillende soorten dubbelglas en de nieuwe technieken hebben de afgelopen jaren voor een flinke verbetering gezorgd. HR++ is momenteel de populairste glassoort en dit is niet voor niks. Deze glassoort heeft namelijk erg veel voordelen, zoals beperkt warmteverlies, optimaal rendement en geluid- en zonwerende opties. Ben je benieuwd naar wat dit inhoudt? Lees dan verder en kom erachter!

Wat is HR++ glas?

De afkorting HR staat voor hoog rendement. Dit glas bestaat uit twee glasplanten met een spouw ertussen. De randen zijn afgewerkt met een speciale kit. Bij HR++ glas wordt de ruimte tussen de twee glasplaten gevuld met edelgas. Bij normaal dubbelglas zit er alleen lucht tussen de twee glazen platen. Er is een zijde van het glas gecoat voor de optimale isolering.

Beperkt warmteverlies

Een groot voordeel van dubbel glas HR++ is de goede isolerende werking. Met enkel glas kan er veel warmte verloren gaan via de ramen. Met HR++ voorkom je de tocht die door de ramen komt. Je kan wel kiezen voor een ventilatierooster die geplaatst wordt boven het isolatieglas, zodat je het regelmatig kan laten doorluchten.

Optimaal rendement

HR++ glas staat voor optimaal rendement. Dit glas isoleert 2,5 keer beter dan standaard dubbel glas. Er gaat dus minder warmte verloren, wat positief is voor de energiekosten. Als je deze kosten vergelijkt met een woning waar enkel glas in zit, kan je tot wel €250 euro per jaar besparen. Nieuw glas lijkt een hele investering, maar je haalt het er naar een paar jaar weer uit.

Geluid- en zonwerende opties

Als je een raam hebt in huis waar bijna altijd de zon op schijnt dan kan je kiezen voor zonwerend HR++ glas. Dit glas heeft een coating die minder warmte van de zon doorlaat. Heb je geen last van de zon, maar wel last van lawaai? Dan is daar ook een oplossing voor, want er bestaat ook HR++ geluidswerend glas. Dit houdt veel geluid tegen en kan een goede uitkomst zijn als je in een drukke omgeving woont.

Ga voor dubbelglas

Ben je enthousiast geworden over HR++ glas en denk je dat het een toevoeging is voor jouw woning? Neem dan een kijkje op de website van Glasgigant. Deze partij heeft een enorm aanbod aan allerlei soorten glas, zo weet je zeker dat je vindt wat je nodig hebt. Wil je meer informatie over glas? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren over de mogelijkheden.