Ben jij werkzaam in de bouw of werk je veel met beton? Dan is het afvoeren van restbeton aan de orde van de dag. Dit afvoeren gaat gepaard met het naleven van strikte milieu-normeringen en strenge eisen. Voor de meeste bedrijven niet de leukste klus, maar dat behoort vanaf vandaag tot de verleden tijd. Van restbeton kunnen nu heel eenvoudig herbruikbare, stapelbare betonblokken worden gemaakt.
Deze slimme manier van restbeton verwerken (of hergebruiken) is direct een stuk economischer.
Door met stalen betonblokmallen betonblokken te maken, hoef je restbeton niet af te voeren. Deze eenvoudig gefabriceerde blokken kun je gebruiken voor je eigen bouwprojecten of doorverkopen aan andere bouwbedrijven. Ook onder agrariërs is hier een grote vraag naar. Het verwerken van restbeton in betonblokmallen kan hierdoor zelfs extra inkomsten opleveren. Daarnaast draag je bij aan een duurzame economie en betaal je geen verwijderingskosten.
De veelzijdigheid van betonblokken
Betonblokken kun je maken in allerlei soorten en maten. Je hebt de keuze uit een breed assortiment betonblokmallen die voor uiteenlopende doeleinden zijn te gebruiken en dat is een groot voordeel. Een ander bijkomend voordeel is dat gegoten betonconstructies van restbeton stukken sterker zijn dan constructies die met los beton zijn geproduceerd.
Ook is het mogelijk om met slechts één mal meerdere betonblokken te maken. De verschillende vormen en afmetingen zijn te creëren door te werken met slimme deelwanden. Door deelwanden in een betonblok mal te plaatsen, kunnen er kleinere typen blokken worden gerealiseerd. Dit maakt het product enorm praktisch en veelzijdig. Betonblokken zijn ideaal om te gebruiken voor het bouwen van muren in bedrijfshallen, het optrekken van muren in schuren en het construeren van scheidingswanden in stallen.
Tetrapods: nieuwe kunsttechniek
Er is ook een nieuw innovatief product op de markt dat is bestemd om golfbreker-elementen te maken: de Tetrapod-mal. Hiermee maak je van restbeton krachtige Tetrapods met een betere golbreekfunctie dan conventionele golfbrekers, die zijn gemaakt van keien en betonblokken. Deze oude constructies willen nog wel eens schuiven door de kracht van het water. Tetrapods zijn echter zo gemaakt dat ze golfkracht ontmantelen. Door de golf te breken, stroomt het water niet tegen de blokken op, maar langs de blokken heen zodat het water aan impact verliest. Tetrapods verschuiven dan ook minimaal. Dit maakt ze beter en effectiever. Ook de Tetrapod mallen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende maten.