Het aanbod van werkkleding wordt steeds groter. Van werkkleding voor de zware industrie, stretch werkbroeken tot speciale veiligheidskleding. Waar moet ik op letten bij het zoeken naar de meest geschikte werkkleding? Naast comfort kan goede kleding ook de veiligheid verhogen. In veel soorten banen en in veel branches is het dragen van speciale bedrijfskleding heel gewoon en zelfs verplicht. Bijvoorbeeld als u in de bouw, horeca of industrie werkt. Maar ook bij transport en logistiek is het inmiddels normaal.

Werkkleding kan je beschermen. Dit voorkomt stof of schadelijke stoffen. Daarnaast kan het ook bescherming bieden voor bijzondere situaties. Denk aan werken in een koelcel of buiten met weer en wind. De werk- en werkomgeving bepalen wat er beschermd moet worden. Werk je in de bouwsector? Dan heb je te maken met een aantal problemen waar veiligheidswerkkleding noodzakelijk is. In de bouw is het belangrijk om goed zichtbaar te zijn. Dit kan door het dragen van hoge zichtbaarheidskleding. Er zijn werkjassen, vesten en overhemden met reflecterende banden.

Er zijn veel slimme oplossingen voor goede werkbroeken, warme kleding, werkkleding of werkjassen. Je ziet ze niet altijd op het eerste gezicht, maar ze hebben verschillende effecten als je werkt. Een schroevendraaier in uw zak steken is veel sneller dan dat u hem elke keer uit de gereedschapskist moet halen, om maar een voorbeeld te noemen. Dingen zo eenvoudig als zakken zijn vaak goed doordacht. De slimste manier om te weten of een bepaald type werkkleding de investering waard is, is door het personeel op de werkvloer te vragen. Zij begrijpen als geen ander het plezier en de efficiëntie van het echte werk.

Zeker wanneer uw medewerkers in contact staan ​​met klanten, geeft werkkleding mensen een professionele en herkenbare uitstraling. Professionele uitstraling is direct gerelateerd aan kwaliteit. Naast de veiligheid rondom beschadigde kleding, wilt u natuurlijk ook dat uw medewerkers er op en top uitzien. Goede kleding gaat immers langer mee en ziet er verzorgder uit. Het zorgt er ook voor dat het team tussen uw medewerkers zich meer ervaren voelt. Als je veel met ingehuurd personeel werkt, is dat mooi meegenomen.

Regels

Soms moet bedrijfskleding aan speciale voorwaarden voldoen. In Europa begint de regelgeving met de norm EN 340, die de algemene eisen specificeert waaraan alle beschermende kleding moet voldoen. Dit heeft te maken met pasvorm, design, materialen, markeringen en maat. In de “Arbowet” staat duidelijk: Als werkgever bent u verplicht ervoor te zorgen dat uw werknemers hun werk veilig kunnen uitvoeren. Als zij hiervoor beschermingsmiddelen nodig hebben, kunt u die verstrekken. EN ISO 13688 heeft hierin een leidende positie. Deze norm richt zich op adequate bescherming, comfort en design. Nieuw is dat ook mensen aandacht gaan besteden aan het verouderings probleem. Dit zorgt ervoor dat werkgevers op tijd investeren in moderne, veilige kleding voor werknemers. Voor branden en giftige stoffen gelden aanvullende normen. Controleer alle normen zorgvuldig voordat u koopt. Naast de benodigde voorwaarden kunnen er ook nog persoonlijke voorkeuren zijn. Vindt iemand het praktisch om een ​​mobiele telefoon in een zak te stoppen? Of draagt ​​iemand liever een korte werkbroek in plaats van een lange broek, hoge of lage veiligheidsschoenen? Er zijn nu veel opties zowel online als in de winkels te verkrijgen.