Zo langzamerhand kunnen we er eigenlijk niet meer omheen: het enorme plastic verbruik van de laatste jaren. Het zou iedereen opgevallen zijn dat rietjes voortaan van karton zijn en ook het grootste deel van de plastic bekertjes inmiddels vervangen is. Dit zijn al flinke stappen in de goede richting, maar helaas zijn we er nog lang niet. Het zou dus enorm helpen als wij er als samenleving nog een schepje bovenop doen en op individueel gebied gaan kijken naar ons plastic verbruik. Hier en daar zijn er ongetwijfeld mogelijkheden om wat minder plastic te gebruiken, dus deze zouden we met open armen moet ontvangen. Over een aantal van deze mogelijkheden, lees je in dit blog!

Let op de verpakkingen

Vrijwel iedereen doet zijn of haar boodschappen in de supermarkt. Dit is dé plek waar zowel eten als drinken wordt gekocht en laten we eerlijk zijn: dat is iets waar we veel van nodig hebben. Een plek waar we veel aanschaffen, is indirect ook een plek waar we extra zouden moeten letten op de hoeveelheid plastic. Let er daarom bij je volgende winkelbezoek eens op om de plastic verpakkingen te laten liggen en de kartonnen verpakkingen mee te nemen. Natuurlijk blijft dit plastic in de winkel liggen, maar jouw aandeel in een wereld zonder plastic, is inmiddels een stuk groter dan het was!

Hergebruiken

De term ‘recycling’ is toch wel een term die we de laatste jaren steeds vaker voorbij horen komen en dat is vanzelfsprekend niet zonder reden. Veel mensen gooien hun verpakkingen of andere zaken van plastic namelijk al gauw weg, zonder dat hier erg veel reden toe is. Kies er daarom eens voor om emmers te kopen en deze wat vaker te gebruiken in plaats van die eindeloze plastic bakjes. Jouw emmers kopen, doe je gemakkelijk op het internet! Net als in de supermarkt lijkt jouw aandeel misschien niet heel groot, maar wanneer we dit samen oppakken is de stress om het plastic verbruik binnen no time verleden tijd!