Het combineren van je baan en je passie is iets waar veel mensen van dromen. Op deze manier voelt werk namelijk niet altijd als werk en kan het zo zijn dat je altijd plezier in je werk blijft houden. Plezier in je werk is heel erg belangrijk, je zal namelijk meerdere dagen per week naar je werk gaan en dat is niet fijn met tegenzin. Veel mensen die een passie hebben weten niet hoe ze hiervan hun werk kunnen maken, voor mensen met groene vingers zijn hiervoor vele opties. Wij hebben verschillende soorten banen uitgezocht voor mensen met groene vingers. Ben je benieuwd? Lees hieronder dan snel verder!

Planten en bloemen

Een van de meeste bekende banen voor mensen met groene vingers zijn bloemisten. Bloemisten doen verschillende soorten bloemen en bladeren samenbinden tot prachtige boeketten voor vele verschillende soorten gelegenheden. Een bloemist werkt met verschillende soorten bloemen en is hierdoor de hele dag met zijn of haar groene vingers bezig. Vaak hebben bloemisten ook veel kennis over planten en soms worden deze dan ook verwerkt in een boeket. Natuurlijk zijn er ook banen waarmee jij je meer kan focussen op planten, bijvoorbeeld bij een tuincentrum. Hier worden vaak verschillende soorten planten maar ook bloemen aangeboden. Een mooie combinatie van beiden.

Parken en onderhoud

Houd je er meer van om met grote machines te werken aan het onderhouden van bijvoorbeeld parken of al het groen in jouw stad of omgeving? Dan is het misschien leuk om aan de slag te gaan bij de gemeente of binnen de branche groenvoorziening. Je gaat dan aan de slag met het bijhouden van al het groen bij jou in de buurt. Zo ben je de hele dag bezig met jouw passie en je groene vingers én je draagt ook nog eens wat bij aan jouw omgeving. Je kan lekker veel buiten zijn en werkt in de frisse lucht, vaak in een team van collega’s. Zo zijn er binnen de branche groenvoorziening verschillende soorten banen beschikbaar met verschillende soorten taken.

Verschillende regio’s

Binnen alle regio’s, steden en dorpen wordt het onderhoud van het groen goed geregeld en meestal is dit vanuit de gemeente. Als een baan in deze branche je erg leuk lijkt, kan je eens kijken op groen-werk.nl, hierop staan verschillende soorten vacatures uit deze branche bijvoorbeeld de vacature medewerker groenvoorziening Rotterdam. Zo kan je kijken of er vacatures zijn die bij jou passen.