De badkamer is een van de belangrijkste ruimtes in het huis. Het is de plek waar we ons klaarmaken, waar we ontspannen en ons even lekker kunnen terugtrekken van de wereld. Er zijn natuurlijk enorm veel verschillende manieren waarop je je badkamer kunt inrichten en kunt stijlen. Wil je jouw badkamer gaan verbouwen en ben je op zoek naar inspiratie voor de badkamer? Lees dan dit artikel waarin we jou meer vertellen over verschillende badkamerstijlen.

De moderne stijl

De eerste van de verschillende badkamerstijlen die we in dit artikel bespreken, is de moderne stijl. Deze stijl kenmerkt zich met strakke lijnen en een minimalistisch ontwerp. Materialen die uitstekend in een moderne badkamer passen, zijn materialen zoals glas, metaal en beton. Deze materialen creëren schone en strakke oppervlaktes. Moderne badkamers hebben vaak neutrale kleuren, maar kleurrijke accessoires en handdoeken kunnen ook zeker goed in een moderne badkamer passen. 

De traditionele stijl

De traditionele badkamer heeft, in tegenstelling tot de moderne badkamer, een iets warmere en gezelligere uitstraling. In de traditionele badkamer worden materialen zoals hout, keramiek en natuursteen gebruikt. Kleuren die worden gebruikt zijn vaak donker en rijk. Accessoires die goed in een traditionele badkamer passen, zijn bijvoorbeeld antieke kranen en spiegels.

De rustieke stijl

Rustieke badkamers stralen een gevoel van natuurlijke schoonheid uit. De materialen die in deze badkamer te vinden zijn, zijn veelal natuurlijke materialen. Denk daarbij aan hout, natuursteen en riet. Deze materialen stralen een gezellige en warme sfeer uit. Kleuren die in de rustieke badkamer te vinden zijn, zijn vaak neutraal en natuurlijk. Je kunt de rustieke badkamer goed decoreren met rieten manden en rustieke verlichting.

De Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl staat bekend om haar eenvoud en minimalisme. Verder straalt de Scandinavische badkamer functionaliteit uit. In de Scandinavische badkamer vind je materialen zoals lichtgekleurd hout en beton om een heldere en luchtige uitstraling te creëren. Kleuren in de Scandinavische badkamer zijn vaak neutrale kleuren, zoals  wit, beige of zwart. Verder passen planten ook erg goed in een Scandinavische badkamer.

De industriële stijl

Verder hebben we nog de industriële stijl. Deze badkamers zijn ontworpen om een gevoel van rauwe en authentieke stijl uit te stralen. Baksteen, metaal en beton geven de industriële badkamer een stoere en robuuste uitstraling. Ook wordt er vaak gebruikgemaakt van glazen wanden. Verder zijn de kleuren die in de industriële badkamer gebruikt worden vaak donker en monochroom.

De Bohemian stijl

Bohemian badkamers geven een gevoel van vrijheid en creativiteit. In de Bohemian badkamer vind je kleurrijke tegels, stoffen en accessoires om een eclectische en levendige uitstraling te creëren. Kleuren zijn vaak helder en levendig. Denk daarbij bijvoorbeeld aan rood of oranje. Verder passen vintage accessoires en manden goed in de Bohemian badkamer.

Zo zijn er een aantal verschillende badkamerstijlen waar je aan vast kunt houden bij het ontwerpen en stijlen van jouw droombadkamer. We raden verder aan om voor meer badkamerinspiratie verder op het internet te kijken en showrooms te bezoeken.