Zelf een houten huis bouwen lijkt de afgelopen jaren steeds populairder te worden. Maar waarom eigenlijk? Bij houten woningen denken de meeste mensen immers al direct dat deze minder goed tegen een stootje kunnen. Als voorbeeld gebruiken ze hierbij vaak de houten huizen die we in Amerika regelmatig ten onder zien gaan als er natuurgeweld is geweest. Dat klopt ook. Vroeger waren houten huizen inderdaad veel minder sterk. Dat was dan ook de voornaamste reden dat we cement gingen gebruiken.

Inmiddels heeft de techniek echter niet stil gestaan en maken we van veel beter materiaal gebruik. Hierdoor heeft een houten huis vrijwel geen nadelen meer, maar profiteer je wel van talloze voordelen. Ben jij benieuwd welke dat zijn? Of twijfel je nog steeds of een houten huis bouwen een goed idee is? Dan helpen wij jou graag bij het maken van deze beslissing aan de hand van de ontstaande voordelen!

Duurzaam wonen

Duurzaam wonen is nog nooit zo belangrijk geweest. Steeds meer mensen besluiten dat een duurzaam huis bouwen noodzakelijk is om de problemen in ons land te verminderen. We weten immers allemaal dat het niet goed gesteld is met ons milieu. Onze consumptiemaatschappij heeft grondstoffen uitgeput en de uitlaatgassen van auto’s en woningen vormen een gevaar voor het bestaan van de mensheid. Inmiddels proberen we het tij te keren en duurzame woningen zijn daarbij noodzakelijk. Een houten huis bouwen is daarbij de eerste stap in de goede richting. De materialen die hierbij gebruikt worden zijn van steeds betere kwaliteit en, indien ze van het FSC-keurmerk zijn voorzien, ook nog eens enorm milieuvriendelijk.

Sfeerverhogend

Naast de voordelen voor het milieu is er ook nog een duidelijk voordeel aan de buitenkant van het huis te zien. Een houten huis is namelijk veel sfeervoller dan een stenen woning. De uitstraling is niet alleen aan de buitenkant een stuk warmer, maar ook binnenshuis voelt het veel minder kil aan dan in een stenen woning. Dit is dan ook één van de voornaamste redenen dat mensen voor een houten huis kiezen.

Vaak zijn mensen nog steeds in de veronderstelling dat een houten woning zeer slecht te isoleren is, maar dit is tegenwoordig echt niet meer het geval. Een houten woning kan over even veel wooncomfort beschikken als een stenen woning. De materialen die tegenwoordig gebruikt worden zijn immers heel goed in isoleren, waardoor je je ook om de energiekosten niet druk hoeft te maken. Een houten huis bouwen is dan ook altijd een goed idee!

Op maat gemaakt

Waar stenen woningen vaak allemaal een beetje over dezelfde stijl beschikken, is een houten woning eigenlijk iedere keer anders. Doordat er met een natuurproduct wordt gewerkt, is iedere woning uniek. Een houten huis bouwen staat dan ook garant voor een unieke en sfeervolle woning die geheel op maat en naar wens wordt gemaakt. De ideale manier om dus al jouw wensen in vervulling te zien gaan.

Bespreek vooraf met de aannemer wat jouw wensen precies zijn en hoe je de woning straks voor je ziet. Welke uitstraling vind je belangrijk? Welke bouwstijl en materialen mogen gebruikt worden? Op basis van die informatie geniet je straks van een woning die geheel op jouw wensen wordt afgestemd.