Wanneer u net een nieuw huis heeft gekocht dan is de kans groot dat u hier en daar wat wilt aanpassen naar uw eigen smaak. De ruimtes die het vaakst aangepakt worden zijn de keuken en de badkamer. Ik heb een aantal tips voor u die u kan gebruiken voor een badkamer renovatie. Het is mogelijk om de badkamer op te knappen met een beperkt budget zodat deze voldoet aan uw wensen. Een compleet nieuwe badkamer kopen is dan niet nodig.

Is een badkamer renovatie wel echt nodig?

Het is goed om uzelf de vraag te stellen of een complete badkamerrenovatie wel nodig is. Wanneer u een beperkt budget heeft is het goed om de huidige producten nog eens goed te bekijken. Wellicht kan u deze nog gebruiken. Wellicht zijn de tegels nog goed maar is het badkamermeubel toe aan vervanging. Een badkamermeubel van 80 cm en van 100 cm zijn erg populair. U heeft al een wastafelmeubel voor maar 170 euro. Mocht u een nieuwe badkamermeubel nodig hebben, neem dan eens een kijkje bij Maxaro. Zij hebben een ruim aanbod en deze zijn zeer scherp geprijsd.

Hoeveel heb je te besteden?

Een tip die vaak over het hoofd wordt gezien ondanks dat het erg voor de hand ligt. Het gebeurt maar al te vaak dat u een model ziet die net iets duurder is dan gepland. Wanneer u bij iedere keuze zo flexibel bent dan gaat u ruim over het budget heen. Bepaal daarom precies wat u wilt uitgeven aan de renovatie. Wanneer u bij de aanschaf van nieuwe tegels over het budget heen gaat, dan weet u dat u ergens anders moet bezuinigen. Wijk zo min mogelijk van uw plan af.

Blijf van de leidingen af

Wanneer u het sanitair gaat vervangen dan kunt u kiezen voor een compleet andere indeling. Het nadeel hiervan is dat de leidingen opnieuw gelegd moeten worden. Uiteraard kost dit een hoop geld. Overweeg daarom om de huidige indeling te behouden zodat u niets hoeft te veranderen aan de leidingen.

Bespaar door zelf werk te verrichten

Het is niet aan te raden om de gehele badkamer renovatie zelf te doen. Maar het uitbreken van de oude badkamer kunt u gerust zelf doen met handige vrienden of familieleden. Ook is het installeren van een badkamerkast of het ophangen van een badkamerspiegel zo gebeurt. Wanneer u geen ervaring heeft met het leggen van tegels dan kunt u het beste een installateur inhuren. Dit soort taken dienen goed te gebeuren om eventuele lekkages te voorkomen.

Badkamertegels doen heel veel

Wanneer de badkamertegels gedateerd zijn of ze zijn kapot dan is het aan te raden om nieuwe tegels te plaatsen. Dit is een grote kostenpost. Door uw nieuwe tegels over de oude te plaatsen bespaart u een hoop kosten. De vloer komt zo wel hoger te liggen dus let er goed op of dit wel mogelijk is. De deur moet nog wel open en dicht kunnen.

Heeft u geen budget voor nieuwe tegels maar wilt u graag iets anders dan kunt u overwegen om de tegels te verven. Neem hiervoor speciale vochtbestendige verf.