We zijn heerlijk aan het nazomeren, maar de temperaturen van een maand terug zijn inmiddels toch echt verleden tijd. Wanneer je buiten gaat zitten, kan het daarom lekker zijn om wat meer beschut te zijn. Een overkapping is dan een uitkomst. Denk bijvoorbeeld aan een open veranda, een veranda met zonnepanelen of een variant met lichtstraat om zoveel mogelijk daglicht te behouden. Wat dat betreft zijn de opties oneindig. Nu de huizenprijzen nog altijd erg hoog zijn, kiezen mensen er liever voor om de leefruimte uit te breiden door de tuin erbij te betrekken dan om te verhuizen. Een overkapping is daar een mooie oplossing voor. Daarmee creëer je namelijk extra leefruimte die je het hele jaar door kunt gebruiken.

Eindeloze opties

Veranda’s zijn er in alle soorten en maten. Kies je bijvoorbeeld voor hout, kunststof of glas? En hou je de wanden open of maak je ze dicht? Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat en wat je wensen zijn. Met een gesloten veranda kun je tijdens elk seizoen genieten van je tuin waardoor je daar het maximale uithaalt. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de veranda aan je huis vast  te laten bouwen of om op zichzelf te laten plaatsen. Ben jij een echte zonaanbidder? Dan kun je er ook nog voor kiezen om gelaagd glas of polycarbonaat aan de bovenkant te plaatsen, zodat zonnestralen ook de binnenkant van de veranda bereiken.

Werk het af met keralit

Wil je het plaatje compleet maken? Dan kun je ervoor kiezen om de veranda van keralit te voorzien. Keralit is kunststofbekleding die veelal wordt gebruikt voor gevels, maar je kunt er dus ook onder andere verandas mee bekleden. Keralit is duurzaam en milieuvriendelijk en ongevoelig voor kromtrekken. Door de veranda te voorzien van een laag van deze kunststof, is ze beschermd tegen alle weersinvloeden en daarnaast ook tegen schimmels en bacteriën. Daarbij is keralit ook nog eens UV-bestendig. De kunststof is verkrijgbaar in allerlei kleuren waardoor je je veranda helemaal eigen kunt maken. Wanneer je ervoor kiest om ook je gevel van deze bekleding te voorzien weet je zeker dat de veranda naadloos aansluit op je woning. Zie jij jezelf al vertoeven in zo’n heerlijke veranda?