De muren in de woning bepalen voor een groot deel de sfeer in het interieur. De kleur en de structuur van de ondergrond geven het huis een geheel nieuwe uitstraling. Door regelmatig de kleuren te veranderen, heb jij die uitstraling zelf in de hand! Een nieuwe kleur aan de muur geeft de woning niet alleen een frisse uitstraling, maar je steekt je huis ook nog eens in een geheel nieuw jasje terwijl dit relatief weinig hoeft te kosten. Kortom, genoeg redenen om de verfblikken er bij te pakken en aan de slag te gaan. Maar hoe kun je dit het beste aanpakken? Wij geven 4 handige tips voor een mooi en strak resultaat.

1.    De juiste verf kiezen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Elke verfsoort beschikt over zijn eigen typerende kenmerken en voor- en nadelen. Bedenk daarom eerst goed welke verfsoort voor jouw klus het meest geschikt is. Hierbij speelt niet alleen functionaliteit, maar ook je eigen smaak een belangrijke rol. Ook kun je rekening houden met de huidige verftrends.

Zo is betonlook verf van homeofconcrete.com ontzettend populair. Deze geeft jouw woning direct de robuuste betonlook waar zo veel mensen naar verlangen. Perfect voor een industriële en natuurlijke uitstraling in huis. Daarnaast moet je ook rekening houden met de omstandigheden in huis. Een huis met jonge kinderen is meer gebaat bij een slijtvaste verfsoort dan een woning waar de muren niks te lijden hebben. Houd daarom altijd rekening met de omstandigheden binnenshuis en de kwaliteit van de verfsoort zoals de badkamer. Hiervoor kan je de beton cire badkamer gebruiken.

Kies bij voorkeur voor een duurdere verfsoort, zodat je van een langere levensduur kunt genieten. Ben je op zoek naar een tijdelijke sfeerverhogende oplossing in huis? Dan kun je ook gerust van goedkopere verfsoorten van een B-merk gebruik maken.

2.    Houd rekening met de ondergrond

Geen enkele muur is hetzelfde. Daarom is het eerst belangrijk om de ondergrond van het te verven vlak te controleren. Er is gelukkig bijna geen enkele ondergrond die niet te verven valt. Toch zijn sommige ondergronden makkelijker te verven dan anderen. Als de muur over een grove ondergrond beschikt, is het verstandig om voor een verfsoort met een hoge dekkingsgraad te kiezen. Op Chalkpaint.store vind je verschillende verfsoorten die met slechts een enkele keer verven de gehele muur kunnen dekken. Als je voor een kwaliteitsverf kiest, voorkom je dat je heel veel dubbele lagen moet gebruiken. Zo bespaar je op de lange termijn veel geld.

Als je de juiste verf hebt gekozen is het belangrijk om eerst de ondergrond goed voor te bereiden. Dit doe je door hem stof- vet- en vuilvrij te maken. Maak gebruik van speciale schoonmaakmiddelen om de muur uitvoerig te reinigen, zodat de kwaliteit van de verf hoog blijft.

3.    Breng voorstrijk aan


Deze stap wordt heel vaak overgeslagen, maar is allesbepalend voor het uiteindelijke resultaat. Als muren onbehandeld blijven, zullen ze veel van de verf ‘opzuigen’. Hierdoor moet je dikkere lagen verf aanbrengen om van het gewenste resultaat te genieten. Door de muur eerst voor te behandelen, voorkom je dit effect en zal je sneller over een vlak en strak resultaat beschikken.

4.    Verven maar!

Zodra je de juiste verfsoort bij betoncire.shop hebt aangeschaft, kan het echte werk gaan beginnen! Hierbij is het juiste materiaal van essentieel belang. Schaf daarom kwalitatieve kwasten en rollers aan, zodat je preciezer te werk kunt gaan. Lees tevens zorgvuldig de handleiding op het verfblik, zo weet je zeker dat je deze op de juiste manier aanbrengt.

Het kan verstandig zijn om de hulp van anderen in je omgeving in te schakelen. Samen werk je niet alleen veel sneller, maar kun je ook nog eens kennis en ervaring met elkaar delen. Hierdoor zal het resultaat uiteindelijk veel mooier zijn!