Iedere kantoorruimte uniek is, net als de wensen en eisen hieraan, toch zijn er een aantal punten waar je in ieder geval rekening mee kunt houden. In deze blog vind je 5 tips voor kantoorinrichting. Lees snel verder!

1. Creëer comfort

Het comfort van een werknemer is belangrijk voor de productiviteit en de sfeer binnen het bedrijf. Om dit comfort te verhogen, is het allereerst aan te raden om gebruik te maken van ergonomische stoelen en bureaus. Daarnaast is het belangrijk dat er een aangename temperatuur is, die goed te reguleren valt. Dit zijn een aantal voorbeeld van hoe je comfort kunt creëren op kantoor.

2. Denk aan het daglicht

Daglicht stimuleert de hersenen en zorgt ervoor dat medewerkers productiever zijn. Hou er bij de inrichting van een kantoorruimte dus altijd rekening mee dat er voldoende daglicht bij de werkplekken komt.

3. Maak gescheiden ruimtes

Flexibele werkplekken zijn voor veel mensen heel prettig. Zorg hierbij wel dat er gescheiden ruimtes zijn. Zo kunnen medewerkers wanneer ze behoefte hebben aan rust en concentratie zich eenvoudig terugtrekken en heeft men geen last van elkaar bij lange telefoongesprekken of onderling overleg. Op het moment dat je gebruikmaakt van scheidingswanden, zorg er dan voor dat deze flexibel in gebruik zijn, zodat je ruimtes eenvoudig kleiner of groter kunt maken, zonder dat daar een hele verbouwing voor nodig is.

4. Maak gebruik van kasten en voldoende opbergruimte

Een opgeruimde werkplek geeft veel rust. Daarbij is het belangrijk dat documenten op een veilige en juiste manier bewaard worden. Door aan het begin al na te denken over kast- en opbergruimte, kun je deze op laten gaan in de rest van het interieur. Bedenk bijvoorbeeld ook welke kantoorartikelen veel gebruikt worden binnen het bedrijf en maak hier ruimte voor vrij.

5. Duurzaamheid

Een efficiënte kantoorinrichting heeft natuurlijk te maken met een slimme indeling van ruimtes, maar ook met duurzaamheid. Kijk bijvoorbeeld naar het meubilair. Houd er bij de keuze voor de kantoormeubelen rekening mee dat het makkelijk schoon te houden is en dat deze van kwalitatief hoogwaardige kwaliteit zijn. Zo voorkom je dat meubels binnen korte tijd al vervangen moeten worden.