Heb jij een fijne overkapping in de tuin waar je zowel gedurende de zomer als de winter lekker van wilt genieten? In de frisse buitenlucht is er bijna niets fijner dan even je ogen te sluiten en te genieten van de zonnestralen en de geluiden van buiten. Het kan zomaar zijn dat jij een heerlijke achtertuin hebt met veel privacy en je je dus geen zorgen hoeft te maken om pottenkijkers. De kans is echter groter dat je hier wel mee te maken hebt en dat je iets meer privacy zou willen onder je overkapping. We geven je graag wat ideeën.

Instaleer screensdoeken

Bij screendoeken denken vele mensen direct aan doeken die je tegen het raam installeert. Dit hoeft echter niet het geval te zijn, want je kunt ook een los screendoek kopen om zelf te monteren. Zo kun je een screendoek met tourniquettes of zeilringen laten maken, welke je zelf gemakkelijk aan de zijkant van je overkapping kunt bevestigen. Het voordeel van een screendoek is dat je de zonnestralen en het zicht van buitenstaanders weghoudt, maar dat jij er zelf nog wel doorheen kunt kijken. Zo voel je je niet opgesloten in je eigen tuin en kun je toch genieten van je privacy.

Een shutterscherm

Als je aan een kant van de open overkapping sowieso geen zon hebt door de ligging van je tuin en de overkapping, kun je deze net zo goed dichtmaken. We snappen dat je waarschijnlijk bewust gekozen hebt voor een open overkapping, omdat het lekker luchtig oogt. Je kunt in dit geval bijvoorbeeld kiezen voor een shutterscherm van hout. Deze plaats je dan tegen de zijkant van je overkapping, waardoor er alsnog voldoende licht doorheen komt. Zo beperk je het zicht, zonder jezelf te beperken van het fijne daglicht.

Plantenbakken met hoge struiken

Als je het zicht wilt beperken op je open overkapping, kun je ervoor kiezen om deze gedeeltelijk af te sluiten met grote plantenbakken. Zo blokkeer je een zijkant, wat direct zorgt voor een knusse sfeer onder de overkapping. Plant hier mooie struiken of kleine boompjes in, waardoor je het zicht nog iets verder beperkt. Deze optie is ideaal als je de overkapping niet volledig dicht wilt gooien, maar wel het idee wilt hebben dat je niet volledig in het zicht zit.