Wie is er niet bekend met acrylaat? Het acrylaat kit wordt onder andere gebruikt voor het afdichten van voegen en naden bij kozijnen, trappen, plinten en plafonds. Over het algemeen is acrylaat kit niet geschikt voor vochtige plaatsen en blijvende elastische afdichtingen. Hier zijn weer andere kitsoorten geschikt voor. Als je een nieuwe kitlaag wilt aanbrengen, dan dient de oude kitlaag geheel verwijderd te worden. Pas als de voeg of naad helemaal schoon is gemaakt, kan je van start gaan met het opnieuw afdichten. Lees snel verder en ontdek hoe jij het oude kit uit de voegen kunt verwijderen. 

Verwijderen met een mesje

Het oude kit in de voegen kan het best worden verwijderd met een klein of scherp mesje. Door middel van het mesje kan je het kit wegsnijden. Het is secuur werk om het kit te verwijderen; het is tenslotte niet de bedoeling dat je de andere voorwerpen beschadigd. Het wegsnijden werkt in principe bij alle kitsoorten goed. 

Schuurpapier

Het acrylaat kit is een hard kitsoort. Door middel van schuurpapier kan het grootste gedeelte worden weggeschuurd. Je dient rekening te houden met de eventuele beschadiging van de ondergrond. Als je enthousiast bent met het schuren, dan schuur je zo door de ondergrond heen, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Door middel van het schuurpapier krijg je hoogstwaarschijnlijk niet alle kitresten weg. Door middel van een mesje kan je de overige delen weghalen. 

Wasbenzine 

Wasbenzine is een vetvrij oplosmiddel en zorgt voor het ontvetten van verschillende oppervlaktes. De wasbenzine is ook te gebruiken als reinigingsmiddel. Bij het verwijderen van kit kan je gebruik maken van wasbenzine. Door middel van een schuurspons kan je de wasbenzine aanbrengen op de kitlaag. De wasbenzine moet eventjes intrekken in het acrylaat kit en kan vervolgens een stuk gemakkelijker worden losgemaakt.