Een baan vinden kan soms een hele uitdaging zijn. Een functie moet bij je passen, maar daarnaast heb je vaak ook de juiste vaardigheden en werkervaring nodig om direct aan te kunnen sluiten bij het bedrijf in kwestie. En wanneer je geen diploma of ervaring hebt, is het vaak nog moeilijker om een leuke baan te vinden. Gelukkig is werken zonder diploma wel mogelijk: Binck helpt je bij het vinden van een uitdagende baan zonder dat je hierbij een diploma of veel werkervaring nodig hebt. Benieuwd wat je mogelijkheden zijn? Hier lees je meer over 3 beroepen die je zonder diploma kunt worden. 

#1: Bouwopruimer

Het is in de eerste plaats goed mogelijk om te werken als bouwopruimer. Bouwopruimer is een functie waarbij je verantwoordelijk bent voor het veilig en netjes houden van een bouwterrein. Je verwijdert en scheidt bouwafval zoals puin en hout. Daarnaast help je met het sjouwen van bouwmateriaal en het in- en uitladen van machines en gereedschap. Als bouwopruimer kun je vrijwel meteen aan de slag, aangezien je geen ervaring nodig hebt. Een VCA-certificaat is in dit geval wel nodig: hiermee toon je aan dat je veilig kunt werken. Dit certificaat is verplicht op een bouwterrein. 

#2: Veiligheidspersoon tram

Je kunt ook als veiligheidspersoon aan de slag gaan. Via Binck kun je dan direct aan de slag voor klussen rondom tramsporen van HTM of RET. Het enige wat je hiervoor moet doen is het volgen van een gratis 1-daagse opleiding Tramveiligheid. Deze wordt bij Binck gegeven: je leert alle kneepjes van het vak, zoals handelen tijdens calamiteiten en het gebruik van seinen. De opleiding wordt afgerond met een officieel examen, waarna je in het bezit komt van een veiligheidspas. De opleiding en het examen vallen op dezelfde dag: je kunt dus heel snel aan de slag als veiligheidspersoon.

#3: Verkeersregelaar

Ben je graag buiten? Dan is een baan als verkeersregelaar zeker iets voor jou. En deze baan kun jij heel snel bemachtigen, want er is veel vraag naar verkeersregelaars. Ze zijn altijd nodig, bijvoorbeeld om drukke verkeerssituaties te regelen en om evenementen in goede banen te leiden. Iedereen kan verkeersregelaar worden, je hebt hiervoor geen diploma nodig. Bij Binck volg je intern een opleiding van 3 dagen, waarna je een aanstellingspas krijgt. Hiermee kun jij meteen aan de slag als verkeersregelaar en wordt je ingezet op uiteenlopende locaties: een verrassende en veelzijdige baan. Regel jouw nieuwe baan via Binckwerk!

Bovenstaande 3 banen behoren tot jouw mogelijkheden wanneer je zoekt naar werk zonder diploma. Bij Binck vind je niet alleen banen waarvoor je geen diploma nodig hebt, maar kun je ook de nodige certificaten bemachtigen zodat je direct aan de slag kunt bij je nieuwe baan. Binck maakt het vinden van een baan graag voor iedereen mogelijk: bekijk direct jouw opties op de website en neem contact op voor meer informatie. Zo krijg jij snel de baan waar je naar op zoek bent!