Ben je op zoek naar een nieuwe binnendeur voor in huis? Dan zul je al gauw zien dat er een zeer groot aanbod is. Eigenlijk te veel om alle pagina’s te kunnen bekijken met alle producten. Veel bedrijven, zoals sleiderink.nl, kiezen er daarom voor om de mogelijkheid te bieden om binnendeuren te filteren op een stijl of thema. Hierdoor kun je gerichter zoeken naar een gewenste stijl, hoe mooi is dat? Maar hoe weet je nu welke stijl deur bij je past? Hier vind je een handig overzicht met kenmerken waaraan je de stijlen kunt herkennen, zodat je een weloverwogen keus kunt maken!

Industrieel

Industriële binnendeuren zijn over het algemeen goed te herkennen. Deze deuren worden gekenmerkt door een minimalistische stijl en een strak ontwerp. Absoluut geen tierlantijntjes. Over het algemeen zijn deze deuren voorzien van een zwarte of witte grondlak en beschikken ze over veel glas. Uiteraard zijn er ook industriële deuren met panelen, zodat je je ook deze stijlen deuren kunt plaatsen op een plek waar je geen doorkijk wilt.

Modern

Moderne binnendeuren hebben net als industriële deuren strakke lijnen, rechte hoeken en een minimalistische uitstraling. Deze deuren hebben een eenvoudig ontwerp, waarbij de nadruk wordt gelegd op lijnen, vormen en hoeken. De kleur is over het algemeen wit, waardoor de deur rust uitstraalt en er meer aandacht is voor de ruimte zelf.

Klassiek

Sierprofielen, paneeldeuren met traditionele lijnen, maar ook deuren met glas-in-lood ramen vind je in de klassieke stijl. Binnendeuren met een klassieke stijl hebben een stijlvolle en tijdloze elegantie.

Landelijk

Deuren met een landelijke stijl worden gekenmerkt door een boerderij-achtige uitstraling, natuurlijke tinten en over het algemeen ook door herkenbare diagonale stijlen. Het zijn over het algemeen deuren met een rustiek en robuust design. Een landelijke stijl staat voor rust en sfeer.

Jaren ‘30

Een jaren ’30 binnendeur wordt gekenmerkt door karakteristieke elementen zoals kraalprofielen en glaswerk – van blank glas tot glas-in-lood – en een rechte lijnvoering. Bij de deuren in deze stijl vind je eigenlijk veelal ‘oude’ sierelementen. Je hebt binnen deze stijl veel keus vanwege de vele mogelijke designs, vlakverdelingen bij een paneeldeuren en de mogelijke glasopties.

Tijdloos

Tot slot kun je op sleiderink.nl ook filteren op binnendeuren met een tijdloze stijl. Dit zijn over het algemeen basic binnendeur die bijvoorbeeld vaak gebruikt worden als slaapkamerdeuren. Met antwoorden, het zijn simpele binnendeuren met minimale toevoegingen.