Bedrijfspanden zijn regelmatig het doelwit voor inbrekers. Zeker 40% van alle ondernemers krijgt te maken met een inbraak. Verkeerd gebruik van bedrijfsdeuren of slecht beveiligde bedrijfsdeuren kunnen een risico vormen. Lees hoe u inbraak of diefstal via uw bedrijfsdeur kunt voorkomen..

1. Voorkom gelegenheidsdiefstal

80% van alle inbraken zijn gelegenheidsdiefstallen. Uw bedrijfsdeur staat open, er let even niemand op en weg is het dure gereedschap of een deel van uw voorraad. Zorg ervoor dat uw deuren niet onnodig geopend hoeven te worden of te lang open blijven staan.  Vrijwel alle automatische deuren kunnen worden uitgerust met een automatische sluiting, waardoor u voorkomt dat uw deur per ongeluk open blijft staan.

Staat uw deur open omdat er anders te weinig licht in de ruimte is? Of omdat er veel mensen in een uit moeten lopen? In veel deuren, ook oudere, kunt u, vensters of een loopdeur laten inbouwen.

2. Overheaddeuren altijd vergrendelen

Heeft u een traditionele overheaddeur die over rails omhoog en langs het plafond schuift, let dan extra op. Deze deuren zijn vrij gemakkelijk van buitenaf te openen. Zorg ervoor dat al uw overheaddeuren vergrendeld kunnen worden en wijs iemand aan die verantwoordelijk is voor het afsluiten ervan. Denk bij het installeren van een slot wel aan het beveiligen van de motor. Als de deur vergrendeld is, moet het onmogelijk zijn de motor te kunnen laten draaien om beschadigingen te voorkomen.

3. Kies bij een nieuwe deur voor een inbraakveilige deur

Als u een nieuwe deur kiest, besteed dan extra  aandacht aan de veiligheid. De Compact vouwdeur is bijvoorbeeld standaard uitgerust met een anti lift systeem. Het systeem, waarbij haken in de zijrails grijpen, zorgt ervoor dat de deur altijd beveiligd is tegen optillen vanaf de buitenkant. De deur hoeft niet handmatig te worden vergrendeld. Wel zo makkelijk, want zo kunt u niet vergeten om de deur op slot te doen. Uiteraard kan ook deze deur worden uitgerust met loopdeur, vensters en automatische tijdsluiting, evenals een snelloopmotor.

Lees meer over deze en andere veiligheidsmaatregelen die de Compact vouwdeur biedt op www.rolflex.com.