Sterk kunststof materiaal kopen om te gebruiken als dakplaat

Ben je op zoek naar materiaal voor een dak voor je veranda of uitbouw? Als mensen kunststof materiaal kopen voor een overkapping, dan kiezen ze vaak voor een polycarbonaat kanaalplaat van 16mm dik. Een polycarbonaat plaat is te verkiezen boven glas en plexiglas. Het materiaal veert namelijk mee en is bijna onbreekbaar. De x-structuur die door de platen loopt maakt ze extra stevig. Het materiaal zorgt bovendien voor uv-bescherming, is brandvertragend en inbraakwerend.

Kanaalplaat kopen met de gewenste lengte en breedte

Wie ertegenop ziet om de platen zelf op maat te zagen, kan dit laten doen door de kunststof specialist. Je geeft zelf de lengte en de breedte aan, wat als gevolg heeft dat je niet met stukken polycarbonaat blijft zitten die overblijven. Kies voor een lengte tussen de 2000 en 4000mm en een breedte tussen de 980 en 2100mm. Je kan dit kunststof materiaal kopen om te gebruiken als dakplaat, maar natuurlijk ook als windscherm, glasvervanging of beschermplaat.

Keuze uit helder of opaal bij polycarbonaat platen 16mm

Polycarbonaat van 16mm is verkrijgbaar in twee kleuren. Heldere platen zijn ideaal als je een veranda wil bouwen met veel lichtinval. Een heldere plaat laat namelijk 92% licht door. De kleur opaal laat slechts 62% licht door en het wordt bovendien minder warm onder platen met deze kleur. Kies je voor polycarbonaat platen 16mm, dan kan je hiermee een overspanning van 80 cm maken. Voor een grotere overspanning kan je het beste een polycarbonaatplaat van 25mm nemen. Ook platen van 25mm en 32mm hebben een x-structuur.

Kunststof materiaal in diverse diktes, maten en kleuren kopen

Wil je kunststof materiaal kopen in een bepaalde kleur, dat netjes voor je op maat wordt gezaagd, dan kan je het beste op zoek gaan naar een online kunststof specialist. Een van de webwinkels die je graag verder helpt, is Kunststof Forte. De medewerkers kunnen je een deskundig advies geven over de plaatmaterialen die je nodig hebt, deze op maat voor je afzagen en snel leveren.