Van laminaat zijn er ontzettend veel verschillende soorten. Zo kun je kiezen voor vinyl laminaat, tegellaminaat, laminaat in een houtstructuur, laminaat met een print, of laminaat in hoogglans. En laminaat is er te krijgen in brede planken, maar ook smalle en in verschillende kleuren. Daarnaast heb je ook nog de keuze uit verschillend groeven. Zo is er de V-groef en kun je kiezen uit laminaat zonder, ofwel vlak laminaat. Wanneer zou je met en wanneer zonder kiezen? Mïsschien weet je het na het lezen van dit blog.

V-groef laminaat

Een V-groef in laminaat zorgt ervoor dat laminaat nog meer op een echt houten vloer lijkt. Een V-groef zorgt voor diepte in de vloer, doordat de plank zo is afgewerkt dat er daadwerkelijk een groef ontstaat. De laminaatplank is schuin afgesneden en als je dat bij iedere plank doet, vormt dat een V. De extra diepte in de vloer zorgt voor een luxueuzere uitstraling, maar ook voor meer diepte in de ruimte, wat het optisch groter kan laten lijken. De V-groef kan 2-zijdig zijn toegepast, aan de lange kanten van de plank, maar ook 4-zijdig ofwel rondom de plank.

Vlak laminaat

Een vlak laminaat heeft geen V-groef, is dus niet schuin afgesneden maar gewoon recht. Een vlak laminaat straalt meer rust uit dan eentje met V-groef. En nog een bijkomend voordeel is dat vlak laminaat nog gemakkelijk schoon te maken is. Even stofzuigen en een vochtige doek erover en het is voldoende. Alleen met de bezem rond of met een swiffer kan ook al volstaan, omdat je dus geen kruimels of zand of stof uit de groeven hoeft te zuigen! Ideaal! Ook blijft er geen dweilwater in de groeven achter.

Vergelijk laminaat bij Bebo Parket

Laminaat bij Bebo Parket is er in heel veel verschillende varianten. Eigenlijk hebben ze alles wel. Deze zaak zit in Vriezenveen in Overijssel en heeft de grootste showroom in Nederland. Vergelijk verschillende soorten laminaat voor je overgaat op het kopen en laat je ook vooral adviseren. Je wilt niet achteraf spijt hebben van een vloer die de basis van je woning is!