Het gebruik van vloertegels is enkele jaren wat minder populair geweest. Maar sinds kort zijn vloertegels weer terug van weggeweest. Vloertegels hebben namelijk een behoorlijk aantal voordelen. Welke voordelen hebben vloertegels allemaal? En, als je vloertegels zoekt, wat zijn dan de 5 grootste trends van dit moment? In dit blogartikel lees je de antwoorden op deze belangrijke vragen!

Enkele voordelen van het gebruik van tegels op de vloer

Vloertegels in je huis, kantoor of bedrijfspand gebruiken, heeft echt meerwaarde. In de eerste plaats zijn vloertegels aantrekkelijk omdat ze er stijlvol en classy uitzien. Er is namelijk enorm veel keuze qua soorten.

Fijn is ook, ten tweede, dat vloertegels prima geschikt zijn voor vloerverwarming. ‘s Winters is een tegelvloer dus goed op te warmen. En, ook dat is lekker: in de zomermaanden blijven tegels juist lekker koel en voelen ze heerlijk fris aan! Tenslotte is een van de voordelen van tegels dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn met een dweil.

Je ziet het: vloertegels zijn een slimme keuze! Maar… wat zijn nu de grootste tegeltrends van dit moment?

1. Hexagon tegels: zeshoekig in plaats van vierkant of rechthoekig

Een keer wat variatie is nooit verkeerd. Altijd dezelfde vormen gaat vervelen. Om deze redenen zijn hexagon ofwel zeshoekige tegels in de mode. Dit type tegels heeft een unieke en verrassende uitstraling en is een lust voor het oog.

2. Meer kleurvariaties in de keuken en badkamer

Nog niet zo heel lang geleden waren egale tegels in de keuken en badkamer de norm. De keuken was volledig wit, grijs en de badkamer lichtblauw of betegeld in een witvariant. Die tijd is voorbij, want variëren met kleuren mogen weer! Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van lichtblauw, wit en grijs. Of voor een mix van pastelkleuren, zoals roze en zachte lichtgele kleuren.

3. Metallic design: modern en strak

Een derde grote trend dit jaar zijn tegels met een metallic look. Dit soort tegels ziet er modern en strak uit en maken van elke keuken en badkamer een ruimte waar je graag wilt zijn!

4. Mediterraan met terrazzo tegels

Populair zijn zeker ook terrazzo tegels. Deze tegels zien er charmant en decoratief uit en zijn verrassend qua kleurcombinaties. De sfeer in je badkamer wordt met terrazzo direct mediterraans!

5. Keramiek: stijlvol en klassiek

Houd je van stijlvol en klassiek? Ga dan voor keramiek. Dit type tegels heeft een bijzonder aangename uitstraling en maakt van elke ruimte een plek om van te genieten. Keramische tegels zijn in allerlei soorten en maten beschikbaar. Aantrekkelijk aan keramische tegels is verder dat ze lang meegaan, duurzaam zijn en qua onderhoud weinig nodig hebben. Een prima keuze dus!