De vraag naar de boekenkastladder van hout neemt weer toe. Dat verbaast ons niets. Deze houten ladder is een waardevolle aanvulling voor de boekenkast.

Wanddecoratie

Een boekenkast staat vaak in huis als decoratiestuk. Het meubelstuk moet een aanvulling zijn op je interieur. Daarnaast heb je de boekenkast natuurlijk aangeschaft als praktisch opslagmiddel voor je huis. Wanneer je daar een ladder bij nodig hebt dan wil je dat deze mooi past bij het geheel. Daarom kies je vaak voor een ladder van hout. Van nature past deze vaak bij meerder type materiaal. Of je boekenkast nu van metaal of hout is gemaakt. Een houten ladder past er eigenlijk altijd wel bij.

Functionele ladder

Daarnaast moet je ladder natuurlijk functioneel zijn. Het is wel zo praktisch dat je ladder stevig tegen de kast aan staat. Daarbij moet hij niet zomaar onderuit kunnen schuiven wanneer je een hand vol met boeken hebt. Je hebt daarvoor ladders met een rubberen voet aan de onderkant. Daarnaast heb je ook bevestigingsrails en haken voor deze ladders. Met deze bevestigingsrail, die je vastmaakt aan de bovenzijde van de boekenkast, zet je de ladder eenvoudig vast. Als je de ladder niet meer gebruikt haak je de ladder eenvoudig los. De haken zijn vaak in meerder kleuren verkrijgbaar. De meest gebruikte kleuren zijn zwart of metaal.

Veilige ladder

De ladder moet je natuurlijk veilig kunnen gebruiken. Ook daar dragen de haken waar we het net over hadden aan bij. Daarnaast zijn er simpele regels om een ladder tegen de kast aan te zetten. Zet een ladder niet te rechtop maar ook niet te vlak. Een simpele regel die je mag hanteren is het volgende. Zet je voeten tegen de onderkant van de ladder. Pak de ladder vast met gestrekte armen. Je moet hierbij je rug recht houden. Plaats de ladder tegen de kast. Als je nu je rug recht hebt, je armen gestrekt en je voeten aan de onderkant van de ladder, dan staat je ladder altijd goed. 

Boekenkastladder kopen

Ga je een ladder voor de boekenkast kopen dan ben je bij Van Eldik Ladders aan het juiste adres. We hebben de ladder vaak op voorraad. Ben je op zoek naar iets speciaals? Dan kunnen we je ook helpen. In onze werkplaats maken we dagelijks de mooiste ladders, maar we maken ze ook op maat voor je. Zo heb je altijd de goede ladder voor je mooie kast.