Het is september en dat betekent dat de herfst op de loer ligt. Gelukkig betekent dit in ons land vrijwel nooit dat het mooie zomerweer gedaan is. De afgelopen jaren zagen we juist steeds vaker dat deze maand heel zonnig en aangenaam was. Of we dit jaar ook een mooie nazomer kunnen verwachten blijft natuurlijk de vraag. Wel is het duidelijk dat de zon in huis niet altijd even prettig is. Wil jij hier tijdens de nazomer minder last van ondervinden? Lees dan snel verder!

Hoewel de zon in huis heerlijk is, brengt dit ook wel wat nadelen met zich mee. Zo kan het huis snel opwarmen, waardoor de temperatuur minder aangenaam is. Daarnaast kun je problemen ondervinden wanneer de zon net op je werk of op de televisie schijnt. Een luxeprobleem, dat is duidelijk. Gelukkig zijn er ook tegen dit luxeprobleem wel een aantal fijne oplossingen te vinden. Bijvoorbeeld door het gebruik van prettige en kwalitatieve zonweringen van https://www.ilumio.nl/. Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste zonwering? Hieronder volgen 3 handige tips.

1.    Ongekend populair: shutters!

Shutters zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden. En dat is niet voor niets, want deze bieden talloze voordelen voor de gebruiker. Zo maken de meeste mensen gebruik van gordijnen in de woonkamer. Het nadeel hiervan is dat je ze enkel open of dicht kunt houden. De zogenaamde gulden middenweg bestaat niet. Met shutters is deze er wel. Je kunt de lamellen in elke door jou gewenste stand zetten. Hierdoor kun je het lichtval in huis optimaal beheersen. Daarnaast profiteer je natuurlijk ook van voldoende privacy. Want hoewel jij gewoon naar buiten kunt kijken, is het voor buitenstaanders moeilijk om naar binnen te gluren.

Shutters zijn in heel veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Van aluminium tot hout. Zo kun je deze geheel naar eigen wens en het interieur aanpassen.

2.    Screens bij ruimtegebrek

Beschik je over een relatief kleine woning en heb je te weinig ruimte om grootschalige zonweringen te plaatsen? Dan zijn screens de perfecte oplossing. Ze nemen vrij weinig ruimte in beslag en bieden wel voldoende bescherming tegen de zon. Het grootste voordeel van screens is dat ze in heel veel verschillende vormen verkrijgbaar zijn. Zo kun je deze geheel naar wens afstemmen. Ze zijn niet alleen praktisch, maar geven jouw gehele woning een geheel nieuwe en stoere uitstraling.

3.    Jaloezieën

Jaloezieën worden vaak gekozen als zonwering binnen het huis. Ze bieden de woning niet alleen een zeer sfeervolle en gezellige uitstraling, maar zijn ook nog eens zeer praktisch in gebruik. Je kunt de horizontale lamellen doorgaans met een koord in iedere gewenste stand draaien. Zo bepaal je zelf hoeveel lichtval er binnen kan komen. Je kunt ze precies zo stellen dat er juist meer of minder lichtval binnen komt.

Jaloezieën zijn bovendien in heel veel verschillende materialen verkrijgbaar. Zo kun je deze op je eigen persoonlijke smaak afstemmen of simpelweg laten aansluiten op het materiaalgebruik in de rest van het interieur. Kies bijvoorbeeld voor aluminium lamellen in een stoer industrieel interieur of kies voor hout voor een landelijke uitstraling. De beslissing is geheel aan jou!