Je kan eigenlijk nooit genoeg schoenen hebben. Veel mensen nemen dit wel heel erg letterlijk, want sommigen groeien nog net niet hun huis uit door het aantal schoenen wat ze inmiddels in de kledingkast en de hal hebben liggen. Zie jij inmiddels de bodem van de kledingkast niet meer? Of lukt het amper nog om de voordeur te openen door de enorme stapel schoenen die hier door de jaren heen verzameld is? Dan wordt het hoog tijd om jouw schoenen op een geheel andere wijze op te bergen en meer ruimte te besparen in huis. Ben je benieuwd hoe je dit moet aanpakken? In dit artikel geven we enkele handige opbergtips voor schoenen. Zo hou je misschien toch nog wat extra ruimte over voor dat geweldige paar van fred de la bretoniere!

Hang laarzen op

Heb je een heel groot aantal laarzen in de kledingkast liggen en raak je hierdoor het overzicht een beetje kwijt? Investeer dan in een aantal extra broekhangers. Deze kun je ook eenvoudig gebruiken voor het ophangen van laarzen. Plaats ze netjes aan een hanger en hang ze in de kledingkast. Makkelijker kan bijna niet. Zo zorg je niet alleen voor meer ruimte op de bodem van je kledingkast, maar kan je ook eenvoudiger het juiste paar bij jouw outfit kiezen. Win-win!

Plaats schoenen als eyecatcher in de slaapkamer

Ben jij iemand die ontzettend dol is op schoenen en altijd je uiterste best doet om de mooiste exemplaren te kopen? Dan zou het toch zonde zijn om deze te verstoppen in een dichte kast. Kies er daarom voor om een schoenenrekje in het zicht te plaatsen. Doe dit bijvoorbeeld in de slaapkamer. Kies voor een mooie opberger die het slaapkamerinterieur complimenteert. Zo geniet je van een ware eyecatcher en dienen jouw schoenen als de spreekwoordelijke ‘kers op de taart’.

Gebruik tijdschrifthouders in de gang

Iedereen heeft wel één of meerdere paren schoenen die op zeer regelmatige basis worden gedragen. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete paar sneakers, laarzen, hardloopschoenen of pumps. Deze schoenen wil je natuurlijk snel kunnen pakken voordat je het huis verlaat en zullen dan ook meestal in de hal worden opgeborgen. Hier kan je eenvoudig tijdschrifthouders voor gebruikers. Deze kun je werkelijk overal kopen en zien er een stuk stijlvoller én interessanter uit dan een standaard schoenenrekje. Kies wel voor een tijdschrifthouder met een wijde bovenkant, anders is de kans groot dat je schoenen niet goed zullen passen.

Extra tip: schaf een extra (kleinere) tijdschrifthouder aan voor de schoenen van de kinderen. Zo blijven alle schoenen netjes van elkaar gescheiden, waardoor het ochtendritueel veel sneller zal verlopen. Bovendien staat het ook nog eens geweldig in iedere hal!

Schoenenrek aan de deur

Beschik je over een zeer smalle hal? Een te kleine kledingkast? Of simpelweg gewoon te veel schoenen? Dan is een schoenenrek aan de binnenkant van de deur de perfecte oplossing. Zo zijn de schoenen netjes buiten het zicht opgeborgen en hou je meer ruimte en overzicht over in zowel de kledingkast als de hal. Je kunt ook kiezen voor een speciale opbergzak voor schoenen, maar hierbij is het weer lastiger om het juiste paar te vinden.

Op zoek naar mooie opbergmogelijkheden voor schoenen? Bekijk dan gerust de verschillende mogelijkheden online of zoek naar inspiratie op handige apps als Pinterest. Zo vind je gegarandeerd wat je zoekt!