Ben jij op zoek naar een manier om jouw woning een nieuwe uitstraling te geven? Een grote makeover is niet altijd nodig; soms is een kleine aanpassing al voldoende. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een mooie tafel in je woning neer te zetten. Een nieuwe tafel laat een ruimte er weer uitzien als nieuw. En met de keuze uit heel veel mooie epoxy meubels is het extra makkelijk om iets te vinden wat volledig aan je wensen voldoet. Benieuwd naar de mogelijkheden? Hier vind je meer informatie over het vinden van de mooiste tafels. 

Eettafel en salontafel

Natuurlijk ga je eerst kijken waar je een nieuwe tafel wilt plaatsen. Ga je voor een mooie eettafel? Deze zijn verkrijgbaar in heel veel soorten, maten en kleuren. Doordat je verschillende mogelijkheden hebt, ben je in staat een tafel te vinden die helemaal aan je wensen voldoet. Je kunt een apart epoxy tafelblad laten maken die bij je voorkeuren aansluit. Wat dacht je van een grote, ronde eettafel of juist een lange tafel?

Een salontafel is onmisbaar in een woning: het maakt een woonruimte helemaal af. Vooral wanneer je kiest voor een echte eyecatcher! Je kunt een salontafel vinden in verschillende uitvoeringen: hierdoor ben je in staat iets te vinden wat perfect bij je past. Een ronde salontafel? Meerder kleine salontafels die je in elkaar kunt schuiven of een glazen salontafel? De mogelijkheden zijn eindeloos

Hoe kies je de juiste tafel?

Vooral als het gaat om het kiezen van een eettafel heb je genoeg mogelijkheden. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt? Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten, zodat je in staat bent de beste keuze te maken waar je jarenlang van kunt gaan profiteren:

–        Materiaal: ga je voor hout, metaal, epoxy of een van de andere beschikbare materialen? Ieder materiaal heeft zijn voor- en nadelen; het is belangrijk

–        Omvang: kijk naar de ruimte waar de tafel komt te staan en het aantal personen dat aan de tafel moet kunnen zitten.

–        Vorm: een ronde tafel wint aan populariteit, maar je kunt ook voor een rechthoekige of ovale eettafel kiezen. Een vierkante eettafel behoort ook tot de mogelijkheden.

–        Dikte: de dikte van het tafelblad bepaalt hoeveel ruimte je hebt tussen de zitting van de stoel en de onderkant van het tafelblad. Je kunt dan nog met je benen over elkaar zitten.

–        Stoelen: misschien heb je nog stoelen van een oude eettafel, of wil je nieuwe stoelen aanschaffen. Let erop dat je bestaande stoelen nog wel goed onder de tafel geschoven kunnen worden.

Je doet er goed aan om tafels met elkaar te vergelijken. Het materiaal, de lengte en de vorm: dit zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet houden. Wanneer je eerst bepaalt wat je wensen en mogelijkheden zijn, kun je gemakkelijker een vergelijking maken met meerdere modellen. Op deze manier maak jij de keuze voor een mooie tafel in jouw woning!