Je hebt een eigen bedrijfspand die je wilt gaan inrichten. Dan is het enorm belangrijk om van te voren goed na te denken over de inrichting. Je wilt natuurlijk een mooie uitstraling, maar de ruimte moet ook zeer functioneel zijn. Een mooie en praktische ruimte: dat zijn de belangrijkste voorwaarden voor het inrichten van een bedrijfspand. En behalve een mooie lichtstraat inclusief montage moet je ook op heel veel andere zaken letten. Hier lees je dan ook 6 tips voor de inrichting van een bedrijfspand.

Tip 1: Zorg voor voldoende licht

Het is in de eerste plaats belangrijk om voor voldoende (natuurlijk) licht te kiezen. Mensen hebben behoefte aan licht en ook tijdens het werk is dit van groot belang. De juiste hoeveelheid licht heeft veel invloed op de productiviteit. Er zijn heel veel manieren om een pand goed te verlichten. Van mooie daglichtlampen tot een polycarbonaat lichtstraat: je kunt een pand op de perfecte manier voorzien van het juiste licht.

Tip 2: Creëer voldoende werk- en beweegruimte

Mensen brengen veel tijd door op kantoor, waardoor het belangrijk is om voldoende ruimte te bieden. Dit betekent niet dat een kantoor meteen heel groot moet zijn, maar zorg wel voor een praktische inrichting. Een te groot bureau is bijvoorbeeld onnodig, maar daarnaast is het wel belangrijk dat er genoeg beenruimte is onder het werkblad.

Tip 3: Kies voor ergonomische meubelen

Behalve voldoende verlichting is het ook heel belangrijk om voor de juiste meubels te kiezen. Ergonomische meubelen passen zich aan op het lichaam en bieden daardoor meer comfort. Er zijn heel veel soorten ergonomische meubels verkrijgbaar. Wat dacht je van een zit-sta bureau of een instelbare bureaustoel? Dit zijn mogelijkheden die jij hebt in het aanschaffen van meubels voor een kantoorpand.

Tip 4: Gebruik neutrale kleuren

Voor de inrichting van een bedrijfspand is het belangrijk om gebruik te maken van neutrale kleuren. Onder andere kleuren als groen, blauw, grijs, beige en bruin zijn goede keuzes. Van deze kleuren is bekend dat ze voor rust en concentratie zorgen. Groen is een rustige kleur en door dit bijvoorbeeld te combineren met natuurlijke materialen, kies je voor een mooie uitstraling en een prettige werkomgeving.

Tip 5: Zet voldoende planten neer

Het is slim om planten neer te zetten in het bedrijfspand. Het oogt niet alleen mooi, maar het zorgt daarbij ook nog eens voor rust, productiviteit en het is goed voor de gezondheid. Kortom: stuk voor stuk redenen om eens naar het tuincentrum te gaan en een paar mooie planten aan te schaffen. Het kantoor hoeft geen oerwoud te worden, maar hier en daar een mooie plant kan veel verschil maken.

Tip 6: Zorg voor voldoende opbergplek

Om ervoor te zorgen dat een kantoor er netjes en opgeruimd uit blijft zien, is het slim om voor voldoende opbergplek te kiezen. Je creëert hierdoor meer rust, wat weer bevorderlijk is voor de productiviteit op een kantoor. Er zijn heel veel opbergplekken: kasten, lades, dividers: ontdek wat voor jouw kantoor de beste keuze is.