Een veilig gevoel in huis is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Het aantal inbraken in Nederland neemt nog steeds gestaag toe. Wanneer je eenmaal te maken hebt gehad met inbrekers is het heel lastig om dat gevoel van veiligheid terug te krijgen. Een goed beveiligd huis kan hierbij zeker helpen. Gelukkig zijn er heel veel verschillende manieren om jouw woning goed te beveiligen. Maar hoe begin je? Waar moet je aan denken? En hoe weet je zeker dat jouw huis op de juiste manier beveiligd is? In dit artikel geven we 4 tips om jou op weg te helpen. Zo geef je inbrekers geen kans!

1.    Installeer beveiligingscamera’s

Beveiligingscamera’s zijn steeds meer in trek in Nederland. Ze geven niet alleen een veilig gevoel, maar bieden ook nog eens ontzettend veel andere fijne voordelen voor de gebruiker. Zo is het mogelijk om je huis van een afstand goed in de gaten te houden. Hierdoor ben je in staat om snel hulp in te schakelen wanneer er ongewenste activiteiten rondom je huis plaatsvinden. Daarnaast schrikt een camera ook nog eens af. Wanneer een inbreker ziet dat je van een IP camera gebruik maakt, zal deze eerder geneigd zijn om jouw huis over te slaan. Het is dan ook niet alleen een goede manier om snel op te treden bij inbraak, maar ook om inbraak in zijn geheel te voorkomen.

Daarnaast wordt de IP camera ook wel eens ingezet om een oogje in het zeil te houden wanneer kinderen bijvoorbeeld alleen thuis blijven. Het geeft een veilig gevoel dat je altijd weet wat er zich in huis afspeelt. Je kunt de camera ook gebruiken om te zien wie er voor de deur staat als iemand aanbelt. Zo kun je ongewenste bezoekers weren, zonder dat je hiervoor de deur hoeft te openen.

2.    Hang buitenverlichting op

Inbrekers proberen altijd de pakkans zoveel mogelijk te verkleinen. Hierdoor slaan ze enkel hun slag bij woningen die makkelijk te bereiken zijn en waar ze ongezien binnen kunnen komen. Je kunt je woning minder aantrekkelijk maken voor inbrekers door enkele kleine aanpassingen te doen. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van buitenverlichting op sensor. Wanneer de lamp automatisch aan zal gaan bij beweging voor of achter de woning zal de inbreker sneller afgeschrikt worden. Hierdoor kun je inbraak zoveel mogelijk voorkomen.

3.    Investeer in een kwalitatief alarmsysteem

Investeer tevens in een goed draadloos alarmsysteem om ongewenste activiteiten in en rondom het huis te voorkomen. Maak tevens duidelijk dat je een alarmsysteem in huis hebt door een sticker op de deur te plakken. Dit neemt niet weg dat je ook nog andere beveiligingsmaatregelen moet nemen om het risico op inbraak te voorkomen. Vergeet daarom tevens niet om ook de ramen en deuren goed te beveiligen, beveiligingscamera’s op te hangen en goede raambekleding en verlichting te installeren. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

4.    Vraag de buren om hulp

Ga je binnenkort op vakantie? Vraag dan aan de buren of ze af en toe een oogje in het zeil willen houden en contact met je willen opnemen wanneer er verdachte activiteiten in en rondom het huis plaatsvinden. Zo hou je elkaar op de hoogte. Bovendien is een goed contact met de buren nooit weg. Een goede buur is immers altijd beter dan een verre vriend!