Ben je met een bouwproject bezig en op zoek naar gereedschappen of machines om gestort beton te verwerken? Dan biedt Lievers Holland de uitkomst. Al meer dan zestig jaar leveren zij professionele machines aan Nederlandse betonverwerkende bedrijven. Onder andere trilnaalden, trilmotoren, dwangmengers en vlindermachines. Bekijk het brede aanbod aan machines en gereedschappen. Vraag daarnaast een vakkundig advies of meer informatie over de machines op.  

Waarvoor gebruik je een vlindermachine

Na het storten van het beton en het afwachten van een bepaalde droogtijd kunt u beginnen met het vlinderen van het beton. Daardoor wordt de oppervlakte egaal en de toplaag wordt verdicht. Op die manier kan de toplaag goed aan de bulklaag van het beton hechten. Dit maakt de vloer stabiel en robuust en gaat vele jaren mee.

Onderschat het werk niet

Ook al zijn er tegenwoordig machines, die je bij het afwerken van beton kunnen helpen, moet je toch met enkele punten rekening houden. Het is altijd wel handig als je een beetje ervaring hebt met een vlindermachine. Deze apparaten zijn namelijk vrij krachtig en het bedienen ofwel het onder controle houden van deze machine vergt nogal wat spierkracht. Bedenk dus vooraf of je de bouwklus zelf in handen neemt of dit aan een professioneel team overlaat.

Nog langer genieten van een betonnen vloer

Het is mogelijk het beton te impregneren zodat het materiaal olie-, vet-, water- en vuilwerend wordt. De betonnen vloer blijft dus veel langer mooi en is eenvoudiger te reinigen en onderhouden. Buiten dat biedt het evengoed het voordeel dat mos en algen niet zo snel op het beton zullen groeien. Lievers Holland heeft ervaring op het gebied van vloercoatings, zowel gebonden en niet verlijmd. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bouwproject, neem dan contact op met één van de specialisten.

Raadpleeg een expert 

Lievers Holland is al meer dan vijftig jaar dé internationale specialist op het gebied van machines en gereedschap voor het bewerken, verwerken afwerken van gestort beton. Het vakkundige team weet altijd waar het op de bouwplaats op aan komt bij de verwerking van beton. Ook kunnen ze je adviseren over mogelijke problemen die kunnen ontstaan en waar je extra aandacht aan moet besteden.