De herfst is in volle gang. De temperaturen zijn de afgelopen weken sterk gedaald en het weer is guur. Toch kunnen we in de herfst en winter nog vaak van heerlijke zonnige (en toch koude) dagen genieten. Op dit soort momenten zou je natuurlijk prima met een dikke jas aan en een kop koffie buiten in de tuin kunnen zitten. Even nog wat zonnestraaltjes pikken en vitamine D opdoen. Helaas worden de meeste tuinmeubelen gedurende de winter binnenshuis gestald. Buiten zitten is dan ook niet mogelijk.

Gelukkig zijn er ook uitzonderingen op de regel. Wanneer je de juiste tuinmeubelen bij Fonteyn koopt en ze goed verzorgd, kunnen ze prima het gehele jaar door blijven staan. Zo geniet je extra lang van jouw tuinmeubelen én hou je ook nog eens ruimte over in je schuur of garage. Win-win! Lees hier onze tips om jouw tuinmeubelen voortaan de gehele winter buiten te laten staan.

Kies voor het juiste materiaal

In principe horen tuinmeubelen gewoon buiten te kunnen staan. Hier zijn ze voor gemaakt. Wel zijn er enkele materialen die minder goed tegen veel vocht en kou kunnen. Als ze meerdere seizoenen zonder enige verzorging buitenshuis blijven staan, dan loop je het risico dat ze slechts van een zeer korte levensduur genieten. Ieder materiaal heeft een andere behandeling nodig. Laten we daarom de verschillende materialen eens onder de loep nemen en bepalen wat je hier het beste mee kunt doen.

Metaal

Metalen tuinmeubelen kan je in principe het gehele jaar door laten staan. Metaal is bestand tegen alle weertypen. Zorg er wel voor dat je ze afdekt met een speciale hoes. Je kunt ze eventueel ook behandelen met wax, zodat je zeker weet dat hij beter beschermd is tegen alle weersomstandigheden. Wil je het echt niet gokken? Plaats ze dan binnen, dan weet je zeker dat ze volgend jaar weer van topkwaliteit zullen zijn.

Plastic

Plastic tuinmeubelen zijn in heel veel Nederlandse tuinen te vinden. Erg vreemd is dat ook niet, want het is een zeer goedkoop materiaal en ook nog eens in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Hierdoor beschik je altijd over tuinmeubelen die bij jou passen. Ondanks dat plastic een relatief goedkoop materiaal is, is deze wel bestand tegen heel veel weersomstandigheden. Als je geen zin hebt om ze iedere keer uitvoerig te poetsen, kan je er voor kiezen om een beschermhoes om de meubelen te plaatsen. Dit is echter niet noodzakelijk.

Hardhout en teak

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kunnen ook hardhouten en teaken tuinmeubelen prima het gehele jaar door blijven staan. Mits je ze wel goed afdekt en iets verhoogt, zodat ze met de poten van de grond zullen komen. Wel is het belangrijk voor het kleurbehoud om ze met een wax of olie te behandelen. Zo weet je zeker dat ze er in de zomer weer prima uit zullen zien.

Tuinmeubelen in de winter buiten laten staan: doen of niet doen?

In de meeste gevallen kunnen tuinmeubelen prima buiten blijven staan gedurende de winter. Sommige meubels vragen wel om wat extra onderhoud, maar als je dit doet heb je er verder geen omkijken meer naar. Of je de tuinmeubelen van www.fonteyn.nl buiten laat staan is met name afhankelijk van de kwaliteit en het materiaal van de meubels. Als dit goed zit, is er helemaal niets op tegen. Zo geniet je nog langer van je tuinset!